Yüksekova Güncel

Sider işçileri İzmir-Çanakkale yolunu kapattı

Güncel

Aliağa Yeni Foça Yolu üzerinde kurulu Sider Demirçelik fabrikası işçileri Mayıs ayından bu yana alamadıkları ücretleri için İzmir-Çanakkale yolunu trafiğe kapadı.

Bayramdan önce de sorunları ile ilgili Valilik önüne yürüyüş yapan işçiler, iki bayramı parasız geçirdiklerini şimdi ise okulların açıldığını belirterek, yıllardır aynı sorunları yaşadıklarını ifade ediyor, yetkililerin çözüm bulmasını istiyor.

Sabah saatlerinden itibaren fabrika önünde toplanan işçiler, Ramazan Bayramı’ndan bu yana üretimin olmadığı fabrikada görüşecek bir yetkili aradı. İşçilerin karşısına avukatlar çıkarken halen cezaevinde olan patron Erol Evcil’le görüşeceklerini söylemekle yetindi.
İşçiler fabrikadan İzmir-Çanakkale otoyoluna yürüdü. 20 dakika yolu trafiğe kapatan işçileri jandarma ikna etmeye çalıştı. Yoldan ayrılmayan işçiler Kaymakam’ın gelmesini talep etti. Jandarmanın fabrikaya gidelim demesine rağmen işçiler yoldan ayrılmadı, son olarak Kaymakam’ın geleceği söylendi. İşçilerin bekleyişi sürüyor.evrensel

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.