Yüksekova Güncel

Putin ve Hollande IŞİD ile mücadelede uzlaştı

Güncel

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Devlet Başkanı François Hollande IŞİD ile mücadelede iki ülkenin askeri birlikleri ve özel servislerinin eylemlerinin koordine edilmesi konusunda anlaştı. Her iki lider, 26 Kasım'da Moskova'da bir araya gelerek IŞİD ile mücadele ve gündemdeki diğer konuları görüşecek.

Sputnik'in haberine göre, uluslararası terörizme karşı ortak mücadele edilmesi gerektiğini belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Devlet Başkanı François Hollande, iki ülkenin orduları ile istihbarat servislerinin Suriye'de terör örgütlerine karşı sıkı işbirliği yapması konusunda uzlaştı. 
Kremlin'in resmi sitesinde yayınlanan açıklamaya göre Fransa lideri Hollande, Putin'i telefonla arayarak terörle mücadele konusunu görüştü. Liderler, görüşmelerinde Rus yolcu uçağının 'barbarca' bir terör saldırısı sonucu Mısır'da düşürülmesi ile Paris'te yaşanan saldırılara değindi.
Açıklamada, Putin ve Hollande'ın, 26 Kasım'da Moskova'da bir araya gelerek terörle mücadele ve gündemdeki diğer konuları görüşeceği de belirtildi. Bu bilgi Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklama ile de doğrulandı.
Bu arada Rusya lideri Putin, bugün savunma yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantıda Akdeniz'deki Rus donanma güçlerine Fransa ile 'müttefik gibi' birlikte çalışmaları talimatını verdi.
Hollande 24 Kasım'da Washington'da 
Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Hollande'ın, 24 Kasım'da da Washington'a giderek ABD Başkanı Barack Obama ile de bir araya geleceği belirtildi. Fransa'nın başkenti Paris'te en az 129 kişinin öldüğünü saldırıların ardından dün Parlamento'da konuşan Hollande, IŞİD'le mücadelede 'geniş katılımlı bir koalisyon' çağrısı yapmıştı. 
Hollande, bu kapsamda Putin ve Obama'yla görüşeceğini açıklamıştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.