Yüksekova Güncel

Polis tekmesiyle erişime kapatıldı

Güncel

Mardin Nusaybin'de yayın yapan "www.nushaber.com" adlı internet haber sitesi, yaralı haldeki genci sedye üzerinde tekmeleyen polisin görüntüsünü servis ettiği için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından erişime engellendi.

 Kürdistan'da sürdürülen devlet terörünün kamuoyuna duyulmasının önüne geçmek için muhalif basın kurumları ve yayınlara yönelik sansür ve engellemelere her gün bir yenisi ekleniyor. Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), polisin halka dönük yoğun saldırıların yapıldığı merkezlerden biri olan Mardin Nusaybin'de yayın yapan "www.nushaber.com" adlı internet haber sitesini aldığı "idari tedbir" kararıyla erişime engellendi. 
Getirilen erişim engelinin altında yatan neden ise haber sitesinin servis ettiği bir görüntü. 
İlçede 4 Eylül günü polis saldırılarına ve ev baskınları karşı kazılan hendekleri kapatmak için Yenişehir Mahallesi'ne girmeye çalışan polislere engel olan yurttaşlar, polislerin saldırısına maruz kalmış, Lokman Süne (22) isimli yurttaş ise olaylar sırasında polislerce silahla vurulmuştu. Yaralı olarak ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Süne, hastane girişinde ambulanstan indirildiği esnada sedye üzerinde iken bir polis tarafından kafasına tekme atıldı. 
Yaşanan olaya dair görüntüyü abonelerine servis eden haber sitesi, TİB tarafından erişime kapatıldı. DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.