Kura çekimi öncesi konuşan Yüksek Seçim kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, “Önce ittifakların ve siyasi partilerin adları yazılı fanustan kurum tarafından çekim yapılacak, ismi çıkan ittifakın temsilcisi gelerek pusuladaki sırasını belirleyecektir. Oy pusulasındaki sıralama pusulanın solundan sağına doğru olacaktır. Daha sonra ittifak içerisindeki sıralarının belirlenmesi amacıyla kura çekimi yapılacaktır” dedi.
PUSULADAKİ SIRALAMA
Daha sonra yapılan kura çekimi sonrası ittifakların ve partilerin pusuladaki sırası şöyle belirlendi:
1- Cumhur İttifakı
2- HÜDA-Par
3- Vatan Partisi
4- Halkların Demokratik Partisi
5- Bağımsız Türkiye Partisi
6- Millet İttifakı
İTTİFAKLARIN İÇİNDEKİ SIRALAMA
İttifaklar içindeki sıralama ise şöyle olacak:
Cumhur İttifakı: AK Parti 1. sırada, MHP ikinci sırada olacak.
Millet İttifakı: CHP 1. sırada, Saadet Partisi 2. sırada, İYİ Parti 3. sırada yer alacak.
SEÇMENE İKİ OY PUSULASI VERİLECEK
Seçmenlere verilecek iki oy pusulalarından birisi cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında “Cumhurbaşkanı Adayları” başlığı bulunacak.
Bu başlık altında Türkiye’de ilk kez cumhurbaşkanının halkın oyuyla belirlendiği 10 Ağustos 2014’deki seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı adaylarının isimleri ve fotoğrafları bulunacak. Bu oy pusulasında partilerin logoları ve yaptıkları ittifakların unvanları olmayacak.
İkinci oy pusulasında ise seçmenler milletvekili adaylarına oy verecek. Seçmenler, hem cumhurbaşkanına hem milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.
YARIN SON GÜN
Milletvekili aday listeleri için de yarın son gün. Siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları, seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç yarın saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verecek.