Yüksekova Güncel

'Öfkemiz acımızdan büyük'

Güncel

Ankara katliamına yönelik tepkiler devam ediyor. Ağrı'daki protesto eyleminde konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, acılarının büyük olduğunu ancak öfkelerinin daha büyük olduğunu ifade ederek, "Bizler öle öle, direne direne halklarımıza barış getireceğiz" dedi.

AKP'nin başlattığı savaş konseptine karşı Ankara'da KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin düzenlediği miting öncesi gerçekleştirilen bombalı saldırı ile yasa bürünen ülkede katliama tepki ve öfke dinmiyor. Katliamda yaşamını yitirenlerden kimlik bilgileri netleşenler memleketlerine uğurlanırken, birçok merkezden tepkiler de dinmiyor. 
AĞRI 
DBP ve HDP Ağrı il örgütlerinin çağrısıyla yüzlerce kişi, katliamı protesto etmek için, DBP Ağrı İl Örgütü binası önünde bir araya geldi. Siyah bezlerin asıldığı bina önünde düzenlenen protesto eylemine, HDP Ağrı milletvekilleri Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Dilan Taşdemir ve Ağrı Belediye Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay katıldı. "Barışa sıkılan kurşunların hesabını soracağız" pankartı taşınan eylemde katliamda yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.
'Güvenlik zafiyeti yok' açıklaması katliamı üstlenmektir
Açıklamayı yapan DBP Ağrı İl Yöneticisi Turan Çubuk, ülkenin başkentinde böylesine bir saldırının ardından "Güvenlik zafiyeti yok" açıklamasının katliamın üstlenilmesi anlamına geldiğini söyledi. Saldırının KCK'nin eylemsizlik kararını açıklamasının öncesinde gerçekleşmesinin de dikkat çekici olduğunu belirten Çubuk, "Gelinen noktada barış tartışması var olma ve yok olma durumuna gelmiştir. Katliamda yaşamını yitiren yoldaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralarına acil şifalar diliyorum. Tüm halkımızın başı sağ olsun" dedi. 
'Öle öle barışı getireceğiz'
Ardından konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir ise katliamın, halkların barış iradesi, demokrasi ve özgürlük talebine dönük gerçekleştirildiğini söyledi. Katliamın arkasındaki zihniyeti tanıdıklarını belirten Taşdemir, "Bu zihniyet daha dün Hacı Birlik'in cenazesini arabaların arakasında sürükleyenlerdi. Bu zihniyet Ekin Van'ın çıplak cenazesi ile fotoğraf çekendir. Maşalar farklı olabilir ama zihniyet aynıdır. Bu bir tesadüf değilki halkımızın barış ve özgürlük taleplerine bombalar ile cevap veriliyor. Acımız çok büyük ama öfkemiz de bir o kadar büyüktür. Sizlerin bu sarayınız ve iktidarınız bu halkın barış ve özgürlük taleplerine karşı kaybedecektir. Bizler öle öle direne direne halklarımıza barış getireceğiz. Sizler bizim halklarımıza bunun hesabını vereceksiniz. Bizler kazanacağız ve bu da şehitlere vermiş olduğumuz sözümüzdür" dedi.
Konuşmaların ardından oturma eylemi yapıldı. 
VAN 
Van'da ise Ankara'da yaşanan katliam Barış Anneleri tarafından lanetlendi. BDP Ağrı İl Örgütü binasında düzenlenen toplantıda konuşan Barış Anneleri Sözcüsü Zekya Kaya, saldırıyı kınayarak, ailelere başsağlığı diledi. Kaya, KCK'nin eylemsizlik ilanına karşılık devletin savaşta ısrar ettiğini belirterek, "KCK' bu savaşı bitirmek istiyoruz. Savaş istemiyoruz dedi. Yine Erdoğan Ankara'da bomba patlattı. Onlar barış için geldikleri Ankara'da katledildiler. 7 Haziran'dan bu yana kirli iktidar Kürtlerin kanına doymadı" dedi. 
Aliya Balık adlı Barış Annesi ise, Diyarbakır ve Suruç'ta yapılan katliamları hatırlatarak, Ankara'daki saldırının faillerinin de aynı olduğunu vurguladı. "Hiçbir saray, hiçbir koltuk kanla yıkanmaz" diyen Balık, katliamın faillerini tanıdıklarını ifade ederek, yaşananlarda Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğulu'nun sorumlu olduğunu kaydetti. Rabia Ergül adlı Barış Annesi ise, bütün annelerin katliamlara karşı ayağa kalkması gerektiğini vurgulayarak, "Artık oturmamız haramdır. Kürtleri bitireceklerini düşünenler kendileri yok olup gidecekler" diyerek mücadele çağrısı yaptı.
MUŞ
Katliam Muş'un Bulanık ilçesinde de HDP ve DBP ilçe örgütleri tarafından yürüyüşle protesto edildi. DBP ilçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında DBP Bulanık Belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu kitle, "Komkujîya Enqerê şermezar dikin" pankartı eşliğinde Aslanpaşa Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. "Katil AKP hesap verecek", "Katil İŞİD iş birlikçi AKP" ve "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları atılan yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu. Ardından açıklama yapan 
'Makam için insanlığa savaş açan karanlık zihniyeti lanetliyoruz'
DBP Bulanık İlçe Eşbaşkanı Nedim Kaplan, katliamın sorumlusunun AKP olduğunu belirterek, "Makam için insanlığa savaş açan ortaçağ karanlık zihniyetini lanetliyoruz. Dünyadaki tüm zalimlerin kaybettiği gibi 13 yıldır halkımızın başına bela olan bu anlayışın kaybedeceğinden şüphemiz yoktur. Katliamdan sorumlu olan AKP'nin yürüttüğü geçici hükümeti istifaya çağırıyoruz" dedi. DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.