Yüksekova Güncel

Nusaybin'de askeri heyet hareketliliği

Güncel

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, son günlerde Vali, polis ve askeri yetkililer tarafından yapılan ziyaretler, ilçede hareketlilik ve tedirginliğe neden oldu.

Devreye konulan savaş konsepti ile birlikte artan baskı ve operasyonlara karşı halkın ilan ettiği özyönetimin ardından savunmasını geliştiren merkezlerden biri de Mardin'in Nusaybin ilçesi oldu. İlçede son günlerde yaşanan askeri hareketliliğin yanı sıra yapılan ziyaretler dikkat çekiyor. Geçtiğimiz Pazartesi günü Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile birlikte İl Jandarma Komutanı Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan'da oluşan heyet, zırhlı araçlar eşliğinde Nusaybin ilçesine gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunmuştu. Ziyaretin ilçeye yeni atanan İlçe Kaymakamı ve İlçe Emniyet Müdürü'nü ziyaret etme amaçlı olduğu iddia edildi. 
Bugü ise, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ında aralında bulunduğu bir heyet, onlarca zırhlı araç eşliğinde ilçeye gelerek, askeri ve polis merkezlerini ziyaret etti. Zırhlı araçlar eşliğinde yapılan ziyaret, ilçe merkezinde hareketliliğe neden oldu. Heyet, iki defa Nusaybin ilçe merkezinde bulunan askeri tabur ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
Musa Çitil neden Mardin'e geldi?
Ayrıca geçtiğimiz Salı günü de 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ile Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etmişti. 
Son günlerde asker ve polislerden oluşan heyetlerin ilçeye, ne amaçla geldiği ilçe halkı tarafından merak konusu oldu. Şimdiye kadar yetkililerden bu ziyaretlerin amacına ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.