Yüksekova Güncel

Muş'ta 25 canlı kalkan gözaltına alındı

Güncel

Bulanık ile Varto arasındaki kırsal bölgede başlatılan askeri operasyon üzerine olası çatışmaların önüne geçmek için canlı kalkan olan yurttaşlar, askerler tarafından darp edildi. Askerler tarafından darp edilen ve aralarında Bulanık Belediye Eşbaşkanı Rahmi Çelik ile haber takibi yapan DİHA Muhabiri Cüneyt Duran'ın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Nîftîk (Seçme), Şelul (Beşevler), Êşîkuleka (Meşeiçi) köyleri ile Varto'ya bağlı Kaniya Mêra (Boyalı), Zoro (Esenler) ve Qerepungar (Karapınar) köyleri kırsalında dün çok sayıda askerin katılımıyla başlatılan askeri operasyona engel olmak amacıyla bölgeye giden canlı kalkanlara askerler müdahale etti. Giriş, çıkışların engellenmesi üzerine dağ ve tepelerden alana ulaşan ve aralarında Bulanık Belediye Eşbaşkanı Rahmi Çelik ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 25 kişinin önünü kesen asker, önüne geleni darp ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında haber takibi yapan DİHA muhabiri Cüneyt Duran'ın da bulunduğu öğrenildi. 
Gözaltındakilere darp!
Gözaltına alınarak Bulanık Jandarma Karakol Komutanlığı'na getirilen 25 kişinin burada darp edilmeye devam edildiği ve geceyi karakolda geçirdiği bildirildi. İşkence nedeniyle 2 yurttaşın baygınlık geçirerek Bulanık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.
Öte yandan gözaltındakilerin karakoldaki işlemlerinin son bulması ardından gün içersinde savcılığa sevk edilmeleri bekleniliyor.DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.