Yüksekova Güncel

Munzur Su’da grev sürüyor

Güncel

Munzur Su AŞ Yönetim Kurulu, toplusözleşme taleplerinin kabul edilmesi için fiili greve çıkan işçileri işten atmakla tehdit etti. telefon mesajıyla gelen tehdit mesajına tepki gösteren DİSK/Gıda-İş Sendikası üyesi işçiler, talepleri kabul edilene kadar geri adım atmamakta kararlı.

 Munzur Su İşyeri Temsilcisi Deniz Erdoğan, bir yıldır sözleşme sürecinin olumlu ve ılımlı geçmesi için çaba gösterdiklerini, ancak yönetimin son toplantıda “Ya bizim dediklerimizi kabul edersiniz ya da süreç bitmiştir ne yapıyorsanız yapın” diyerek bu süreci sona erdirdiğini söyledi. Erdoğan, işçilerin grev hakkını sonuna kadar devam ettireceğini dile getirdi.

İşçilerden İsmail Güngören ise elektrik teknisyeni olmasına rağmen 3 yıl boyunca her işe koşturulduğunu dile getirdi. Özellikle 10 yıllık işçilerin daha fazla ücret alması gerektiğine dikkat çeken Güngören, baskılara karşı her ne olursa olsun grevi sürdürmekte kararlı olduklarını bildirdi.

Songül Özgül fabrikada 10 yılı aşkın süredir çalışan bir işçi. Aşçı olmasına karşın, bulaşık ve çay servisi gibi işleri de yaptığını dile getiren Özgül, buna karşılık asgari ücret aldığını söyledi. bu ücretle geçinemediğini anlatan Özgül, atılan  mesajların kendilerini yıldırmayacağını, haklarını alana kadar greve devam edeceklerini ifade etti.

Hıdır Kıl da 3 yıl sezonluk, 3 yıl da kadrolu olmak üzere 6 yıldır fabrikada çalışıyor. Kıl, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini kaydetti.Evrensel

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.