Yüksekova Güncel

Kürşad Tüzmen'den partisine eleştiri yağmuru

Güncel

AKP'nin dış politikasını bu kez parti içinden bir isim eleştiri yağmuruna tuttu. 7 yıl Dış Ticaretten sorumlu devlet bakanlığı yapan Kürşad Tüzmen, dış ticaretten kopuk bir dış politika izlendiğini belirtti. Eski bakan "Eğer rejim ihraç etmeye kalkarsan o zaman da bize terörist ihraç ederler" diye konuştu.

 AKP hükümetlerinde en uzun süre ihracattan sorumlu bakanlık yapan Kürşad Tüzmen, partisini komşulara rejim ihraç etmekle suçladı. 
 
Eski Bakan Tüzmen kendi dönemi ile sonrasını kıyalasladı. Bakanlığı dönemimde ihracatı artırmak için büyük mücadele verdiklerini söyleyen Tüzmen, siyasetin zamanla ticaretin önüne geçtiğini söyledi.

"Bizim işimiz mal ve hizmet ihraç etmekti, rejim ihraç etmek değildi" diyen Kürşat Tüzmen, son dönemde yaşananlara bu siyasetin neden olduğunu belirtti. 

Eski Bakan, "Eğer rejim ihraç etmeye kalkarsan o zaman da bize tetörist ihraç ederler"sözleriyle AKP yönetimini hedef aldı. 

Eski Bakan Tüzmen, ihracattaki yüksek teknoloji kısırlığını da eleştirdi ve “Türkiye’nin ihracatında yüksek teknolojinin payı yüzde 2. Singapur’da bu oran yüzde 50, ABD’de yüzde 36. Malesef şu anda Türkiye’nin ihracatının yüzde 98’i orta ve alt sektörlerden yapılıyor" diye konuştu. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.