Yüksekova Güncel

Karasu: Amed tarihine yakışanı yapmalı

Güncel

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Amed halkının bu seçimlerde siyasi iradesini ve tutumunu ortaya koyarak tarihine yakışır bir şekilde yaklaşması gerektiğini söyledi.

 

 

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu,  Amed halkının bu seçimlerde siyasi iradesini ve tutumunu ortaya koyarak tarihine yakışır bir şekilde yaklaşması gerektiğini söyledi.

Karasu, Amed halkının değerlerine sahip çıkarak, başkaları tarafından bu değerlerinin kullanılmasına karşı da AKP’ye gereken cevabı vermek için sandığa gideceğini belirtti. Karasu, Amed’in sadece bir şehir olmadığını, Kürdistan’ın temsili olarak görüldüğünü kaydederek, Amed adaylarının sadece yerel olamayacağına dikkat çekti ve Amed adaylarının çok farklı kimlikli olmalarının nedeninde bu olduğunu söyledi. 

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, 7 Haziran seçimleri için Amed halkına şöyle seslendi:

Değerli Amed halkını sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Hem Kürdistan hem de Türkiye tarihi açısından çok önemli bir seçim sürecine giriyoruz. Bu seçim süreci ve sonuçları, Amed halkı açısından çok önemlidir. Çünkü Amed halkının tutumu her zaman Kürdistan halkının tutumu olmuştur. Amed halkı sadece kendisiyle sınırlı siyasal tutumlu bir şehir değildir. Amed halkının tutumu Kürdistan’daki siyasal durumları her zaman etkilemiştir. Zaten dünya da böyle bilmektedir. Dünya, Amed’in Kürt’ün ve Kürdistan’ın temsili olarak görmektedir. Amed, daha önce Kürdistan’ın merkezi olarak bilinmektedir. Şimdi dünya da Türkiye'de Amed’e bakarak, Kürt ve Kürdistan hakkında değerlendirme yapıyor. Bu açıdan seçimde Amed’in tutumu siyasal durumlar ortaya çıkaracaktır. Amed halkı, bu bilinçle hareket edecektir.

AMED KÜRTLERİN DİRENİŞ MERKEZİDİR

Amed, Kürt halkının siyasi iradesini, temsilini ve tutumunu ortaya koymuştur. Amed sadece Kürdün siyasi iradesi de değil aynı zamanda Kürlerin düşünce, siyasi ve direniş merkezidir. Şeyh Said’ten bugüne kadar Amed’in Kürdistan üzerindeki kültürel soykırımcı ve sömürgeciliğe karşı tutumu nettir. Şeyh Said direniş kalelerinden biri Amed olması, aslında Amed’in tarih içerisindeki bu siyasal rolüyle ilgilidir. Türkiye’de ne zaman demokratik bir yükseliş ve gelişme olmuşsa Amed hep bu demokratik gelişmeden ve eğilimden yana olmuştur. Hiçbir zaman baskıcı ve otoriter rejimden yana tutum takınmamıştır. 

AMED'İN ANLAMI BÜYÜKTÜR

Amed’in Kürdistan tarihi ve direnişinde önemli bir yeri vardır. Özelliklede 12 Eylül faşizmine karşı zindan direnişi Amed’te olmuştur. Amed’te gelişen zindan direnişi, halkından gücünü alarak gerçekleşmiştir. Amed’te olmanın anlamı büyüktür. Amed’te olmak farklı bir duygu yüklüyor ve sorumluluğu yükseltiyor. Bu açıdan Amed halkı bu gerçekleri görmelidir. İşte Vedat Aydın şahadetinde ayağa kalktı, tutumunu koydu. 2006’da 14 gerilla kimyasal silahla katledilince Amed halkı tavrını ortaya koydu, sessiz ve tepkisiz kalmadı.  

AMED'İN DEMOKRATİK DURUŞU, KÜRDİSTAN'IN DEMOKRATİK DURUŞUDUR

Amed halkı her zaman kendisini ciddiye aldıracak tutumlarını ortaya koymuştur. Bu seçimde de ortaya koyacaktır. Amed’in tutumu ve davranışı bütün Kürdistan’ı ilgilendirir. Amed’in demokratik duruşu, Kürdistan’ın demokratik duruşudur. Amed halkı bu tarihsel misyonunu bilmelidir. Amed halkı kendini sıradan göremez. Adayları açısından da bu böyledir. Amed adayları sadece yerel olamaz. İşte bugün de Amed adaylarının çok farklı kimlikli olmalarının nedeni budur. 

AMED'DE OY ORANI YÜKSELDİKÇE KÜRDÜN DE SİYASİ İRADESİ YÜKSELECEKTİR

Amed, Kürdistan’ın dünyaya ve Türkiye’nin demokrasiye açılan penceresi olacaktır.  Çünkü Amed böyle bir  misyonla Kürdistan tarihinde yer alıyor. Bu açıdan Amed bu seçimde ağırlığını koymalıdır. Bu seçimle Türkiye’nin de Kürdistan’ın da kaderi değişecektir. Kürt’ün iradesi güçlü bir şekilde sandığa yansımalıdır. Çünkü Amed’te oy oranı yükseldikçe Kürt’ün de siyasi iradesi yükselecektir. Kürtler daha çok muhatap alınır ve Kürt sorunu daha çabuk çözülür. Bu açıdan bütün Amed halkına sesleniyorum. Siyasi iradesini ve tutumunu bu seçimde de ortaya koymalıdır. Tarihine yakışır bir şekilde Şeyh Said’leriyle, Amed zindan direnişiyle ve 2006’da halkın kimyasal silahlara karşı gösterdiği iradeyi bir daha ortaya koymalıdır. 

TÜRKİYE'DEKİ ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN MOTORU AMED'DİR

Amed, bu seçimde sadece Kürdistan’ın değil Türkiye’deki özgürlük ve demokrasi mücadelesinin motoru olduğunu göstermelidir. Amed bunu ortaya koyarsa sadece Bakurê Kürdistan ve Türkiye için değil Rojhılatê Kürdistan, Rojava, Kerkük ve Şengal için de büyük moral olacaktır. Amed bu sorumlulukla hareket etmelidir. Amed halkı dar, tepkisel ve yerel yaklaşımlarla hareket etmemelidir. Çünkü omuzlarındaki yük fazladır ve herkesin gözü onun üzerindedir. Bu gerçeği bilerek sandığa gitmelidir.  

AKP'YE CEVABINI VERMELİ

Amed halkının İslami değerlere karşı inancı güçlüdür ve İslami değerlerin başkaları tarafından kullanılmasına karşı da bir cevap olmalıdır. Bu bilinçle sandığa gitmeli ve AKP’ye cevabını vermeli. Bu temelde Amed’in yurtsever halkını sevgi ve saygıyla selamlıyor ve şehit annelerin ellerinden öpüyorum.ANF

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.