Yüksekova Güncel

Kadın gazeteciye ölüm tehdidi

Güncel

Güroymak Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü İslim Uçan'ı arayan kimliği belirsiz kişiler, ölüm tehdidinde bulundu. Gazeteci Uçan, olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.

 AKP'nin emri ile TSK tarafından başlatılan hava bombardımanı ve süren tutuklama furyasıyla eş zamanlı olarak özgür basının hedef gösterilmesiyle gazeteciler üzerindeki baskılar da sürüyor. Özellikle Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açık açık hedef göstermesiyle birçok haber sitesine erişim engellendi, haber takibi esnasında gazetecilere karşı zor kullanılmaya başlandı. DBP'li Güroymak Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü ve TÜM BEL-SEN İşyeri Temsilcisi İslim Uçan da ölümle tehdit edildi. 

İlk olarak 26 Temmuz günü öğleden sonra ilçe devlet hastanesinden çıkarken plakası öğrenilemeyen beyaz bir araç içindeki kimliği belirsiz iki kişi, aracı Uçan'ın üzerine sürüp anlaşılmayan bir şeyler söyledikten sonra hızla uzaklaştı. 28 Temmuz günü ise özel numaralardan Uçan'ı arayan kişiler, "Ayağını denk al. Kim vurduya gitmeyesin. O makineleri sana yedirdiğimizde kim olduğumuzu öğrenirsin" tehdidinde bulundu. Üst üste defalarca özel numaralardan aranan Uçan, ölüm tehditlerine karşı Güroymak Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, suç duyurusunda bulundu. DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.