Yüksekova Güncel

Irkçı saldırılara tepki dinmiyor

Güncel

Manisa'nın HDP Şehzadeler İlçe Örgütü, olası ırkçı saldırılara karşı parti binasında nöbet tutarken, İzmir'in Karabağlar ilçesinde de ırkçı saldırılar gürültü ve ışık söndürme eylemi ile protesto etti.

HDP il ve ilçe binaları ile Kürt yurttaşlara yönelik artan ırkçı saldırılara karşı, yurttaşlar Manisa'da HDP Şehzadeler ilçesi önünde nöbet eylemi başlatırken, İzmir'de de HDP Karabağlar İlçe Örgütü Limontepe Mahallesi'nde gece geç saatlerde ses çıkarma eylemi ile saldırıları protesto etti.
Manisa'da HDP Şehzadeler İlçe Örgütü, ırkçı saldırılara karşı parti binalarını korumak amacıyla nöbet tuttu. İlçe binası önünde bir araya gelen çok sayıda genç , parti binasına karşı yapılacak herhangi bir saldırıya karşı, gece boyunca nöbet tuttu. Eylemde sık sık "Biji berxwedana Ciziré" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı. 
İzmir'de de HDP Karabağlar İlçe Örgütü, HDP ve Kürt yurttaşlara yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla Limontepe Mahallesi'nde gürültü ve ışık söndürme eylemi gerçekleştirdi. Eyleme çok sayıda mahalle sakini katılırken, balkonlara çıkan yurttaşlar evlerinin ışıklarını söndürerek tencerelerle ses çıkardı. Yaklaşık bir saat süren eylem, mahalleden yükselen "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı ile sona erdi. 
İzmir Barış Bloku'ndan sağduyu çağrısı 
İzmir Barış Bloku, son dönemde HDP binalarına ve Kürt yurttaşlara yönelik gerçekleşen saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kürdistan'daki kentlerde namluları sivil halka yöneltilmiş keskin nişancıların görüldüğü, seçilmiş belediye başkanlarının gözaltına alındığı ve her gün çok sayıda insanın öldürüldüğü belirtilen açıklamada, Türkiye'de ise bir anda birçok kentte sokağa çıkan grupların nefret sloganları atmaya başladığı kaydedildi. HDP binaları ve Genel Merkezi'nin kundaklanabildiği bir iklim yaratıldığı aktarılan açıklamada, Hürriyet Gazetesi'nin iki kez gece baskınına maruz kalması ve gazetecilerin ölümle tehdit edildiği de ifade edildi. 
İzmir'de de başta Karabağlar olmak üzere pek çok ilçede HDP bürolarının saldırıya maruz kaldığı ve sokaklarda linç girişimleri yaşandığı belirtilen açıklamada, "Bu endişe verici süreç bu ülkede yaşayan halklar arasındaki kardeşlik ve dostluk duygusunu dinamitlemekte ve telafi edilmesi mümkün olmayacak ayrışma ve kamplaşmaya yol açmaktadır. 1 Kasım seçimlerinin güvenliğini tehdit eden ve açıkça 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu zor yoluyla değiştirmeye azimli görünen siyasetçilerin ve Cumhurbaşkanı'nın demeçlerinden cesaret alan bu duruma dur denmelidir. Organize olduğuna kuşku bırakmayan baskınlara ve kundaklamalara son verilmelidir. İzmir Barış Bloku olarak ellerin bir an önce tetikten çekilmesi, operasyonların durdurulması, sorunların daha önce olduğu gibi masada ve müzakere yolu ile çözülmesini sağlayacak ortamın acilen oluşturulması gerektiğinin altını çiziyor ve halklarımızı birlikte yaşama olanaklarını ortadan kaldıracak kışkırtıcı söylemlere itibar etmemeye, sağduyulu olmaya çağırıyoruz" denildi.DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.