Yüksekova Güncel

İddialar üzerine İmralı'ya gitmek isteyen avukatlara ret!

Güncel

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yaşamını yitirdiğine dair ortaya atılan iddialar üzerine İmralı Cezaevi Müdürü ile görüşen Asrın Hukuk Bürosu avukatlarına, "böylesi bir durumun gerçek dışı olduğu" ifade edildi.

Konunun öneminden kaynaklı müvekkillerini ziyaret etme talepleri de kabul edilmeyen avukatlar, kaygı uyandırıcı gelişmelere zemin sunan AKP'yi, İmralı'daki korsan hukuku kaldırmaya ve devlet ciddiyetiyle hareket etmeye davet etti. 

MHP Ankara Milletvekili Şefkat Çetin'in, bugün Twitter hesabından PKK lideri Abdullah Öcalan'ın hayatını kaybettiği yönünde yaptığı paylaşım gündeme oturdu. Ortaya atılan iddia ile ilgili açıklama yapmak zorunda kalan Adalet Bakanı Kenan İpek, "Abdullah Öcalan'ın öldüğü yolundaki yayınların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" dedi.

Bakan İpek'den bu açıklama gelirken, sözkonusu iddia ile ilgili PKK liderinin müvekkilliğini üstlenen Asrın Hukuk Bürosu'ndan da önemli bir açıklama yapıldı.
Görüşme talebi kabul edilmedi!
Yapılan yazılı açıklama, ileri sürülen iddia ile ilgili İmralı Hapishanesi Müdürü ile temasa geçildiğini ve "böylesi bir durumun gerçek dışı olduğu" bilgisinin verildiğini aktaran avukatlar, konunun öneminden kaynaklı müvekkillerini ziyaret etme yönünde bulundukları taleplerinin ise kabul edilmediğini paylaştı. 
Asrın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 
"MHP Ankara milletvekili Şefkat Çetin'in Twitter hesabından yayınlandığı iddia edilen haberle ilgili İmralı hapishane Müdürü ile temasa geçmiş bulunmaktayız. Böylesi bir durumun gerçek dışı olduğunun bilgisini bizzat kendilerinden almış bulunmaktayız. 
Bu vesileyle bir kez daha görüldüğü üzere adeta tüm dünyadan izole edilerek bir adaya kapatılan müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki her türlü kaygı uyandırıcı gelişmelere zemin sunan iktidar partisi, İmralı'daki korsan hukuku kaldırmalı ve çokça övündükleri devlet ciddiyetiyle hareket etmelidirler. İmralı hapishanesi idaresinin beyanını siz değerli kamuoyu ile paylaşır; konunun öneminden kaynaklı direkt müvekkilimizi acil olarak ziyaret etme talebimizi kabul etmeyen ve engelleyen zihniyeti de kınadığımızı belirtiriz."DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.