Yüksekova Güncel

Hrant Dink cinayetinde Yılmazer, Dinç’i suçladı

Güncel

Dink cinayetinde ihmali bulunan kamu görevlilerine ilişkin soruşturmada tutuklanan Ali Fuat Yılmazer’in, ifadesinde, dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç’i suçladığı öğrenildi.

İstanbul İstihbarat Şube eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer savcılık ifadesinde, Erhan Tuncel ile bağlantı halinde olan polis memuru Muhittin Zenit’le, Engin Dinç’in yönlendirmesi nedeniyle irtibata geçtiğini iddia etti.

Yılmazer, cinayet öncesinde Erhan Tuncel, Osman Hayal ve Ogün Samast’la ilgili olarak İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nın herhangi bir dinleme kararı aldırmadığını öne sürdü.

Olayla ilgili dinleme ve takip yapması gereken birimin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi olduğunu belirten Yılmazer, “Erhan Tuncel’in kullandığı telefon numarası Trabzon İstihbarat Şubesi tarafından dinlenmiştir. Tuncel’in telefonunun dinlendiğini o gün ben bilmiyordum. Telefon görüşmesi ile ilgili bir sızma söz konusu ise Trabzon istihbaratından olabilecek bir şeydir. Benim kesinlikle bir dahlim söz konusu değildir” dedi.

Yılmazer, 17 Şubat 2006 tarihinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde gönderilen Hrant Dink’in öldürüleceği şeklindeki F4 raporunu görmediği iddiasını yineledi.İmc

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.