Yüksekova Güncel

Hatay'da isyanlar birleşti, umut büyüdü

Güncel

HDP'nin Hatay'da düzenlediği mitinge binlerce kişi katılırken, miting alanı halklar ve inanç profilleri ile renklendi. Mitingde konuşan Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hamma Hammami, Türkiye halklarının diktatörlükten kurtulmak için HDP'nin tek ve en büyük şansı olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), Hatay'da Gezi Direnişinin merkezi olan ve Abdullah Cömert ile Ahmet Atakan'ın katledildiği Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği "Büyük İnsanlık" mitingi, yurttaşların gruplar halinde alana girmesi ile başladı. Hatay'da yaşayan Arap, Türk, Kürt, Çerkez, Ermeni, Domlar ve birçok halk ile birlikte Sünni, Alevi ve Hıristiyanlardan oluşan birçok inanç kesimi, pankartları ile birlikte alandaki yerini aldı. Kurulan dev platforma dev "Büyük İnsanlık" pankartı asılırken, alan HDP bayrakları ve "Bizler Meclise" flamaları ile süslendi. Miting alanına Arapça, Türkçe ve Kürtçe "HDP'ye oy ver Tayyip'ten kurtul", "Kes sesini Tayyip", "İsyanlar birleşiyor, umut büyüyor, barajlar yıkılıyor" pankartlarının yanı sıra başta Ermeni, Çerkez katliamları olmak üzere Türkiye'nin katliamlarla yüzleşmesi talebinin yazılı olduğu, "Bir arada yaşam için tarihle yüzleş" pankartları asıldı. Alanda yurttaşlar çok sayıda "RTE sen kimsin ben kadınım, Ceylan'ım, Berkin'im ve Demirtaş'ım" dövizi açarken, binler, tek bir ağızdan "Bizler HDP Bizler Meclise" ve Arapça "Nıhnal HDP Nıhnal Meclis" sloganını haykırdı. 

Mitingin sürpriz konuğu Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hamma Hammami, binlerce yurttaş tarafından alkışlar ile karşılanırken, HDP Hatay milletvekili adayları platforma çıkarak yurttaşları selamladı. Mitingde konuşan HDP Hatay İl Eş Başkanı Hülya Kadi, HDP'nin Türkiye halklarının emekçilerinin, işçilerinin, köylülerinin, gençlerinin kadınlarının partisi olduğuna dikkat çekerek, 7 Haziran'da herkesi sandıkları korumaya davet etti. 

HDP Hatay Milletvekili Üdayı Nihat Eraslan ise, Hatay halklarının gönlünü HDP'ye akıttığını ifade ederek, HDP'nin 7 Haziran'da sel olup akacağını söyledi. HDP Hatay Milletvekili adayı Hilmiye Kızılay da, HDP ile Türkiye halklarının birlik ve beraberlik içinde olduğuna dikkat çekerek, herkesi HDP'de bir olmaya davet etti. 

Ardından konuşan Hammabi, Türkiye halklarının diktatörlükten çektiği ve hala çekmeye devam ettiğini belirterek, "Şu anda ise AKP'den çekiyor. Diktatörlük politikaları ile yolsuzluk politikaları ile AKP'nin sınıfta kaldığını ve başaramadığını biliyoruz. AKP, kendi ülkesinde başaramadığını dışarıda yapacağını belirterek ta Tunus'a kadar geliyor. Ancak şimdi görüyoruz ki AKP'ye karşı duracak bir parti çıktı. HDP çıktı. Biz diktatörlükten kurtulduk ama mücadelemizi sürdürüyoruz. Öyle umuyoruz ki HDP ile sizler de başaracaksınız" diye konuştu. Miting, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşması ile devam ediyor.DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.