Yüksekova Güncel

Halk barikatları aşa aşa Cizre'ye ilerliyor

Güncel

Cizre halkının direnişine destek vermek amacıyla ilçeye giden HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve beraberindekiler İdil girişinde durduruldu. Demirtaş burada yaptığı konuşmada, "Her yere sesleniyorum, herkes Cizre'ye ulaşsın. On binler Cizre'ye yürümeli. Köy köy şehir şehir on binlerce kişi Cizre'ye ulaşmalı" dedi. Halk barikatları aşarak yürüyüşüne devam ediyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki halkının direnişine destek vermek ve HDP'nin grup toplantısını yapmak için Diyarbakır'dan yola çıkan ve Midyat çıkışında polis ve askerler tarafından engellenen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve beraberindekiler İdil'e ulaştı. İdil'e kadar sloganlar eşliğinde yürüyen kitle, ilçe girişinde asker ve polisler tarafından durduruldu. 
'Düşük başbakan yolumuza engel oluyor'
Askeri zırhlı araçlar ve barikatlar ile yolları kesilen gruptaki yurttaşların barikatların önündeki bekleyişi sürerken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ülkenin düşük başbakanı yolumuza engel olmaya çalışıyor, o kadar hoca olmuş tarihten haberi yok" dedi. 
"Ulaştığımız her yere sesleniyorum, herkes Cizre'ye ulaşsın" diyen Demirtaş, "Bizler yürüyeceğiz, yasadışı devlet uygulamalarının kalkması için yoldayız. Halkımız her yerde yola çıkmalı. On binler Cizre'ye yürümeli. Köy köy şehir şehir on binlerce kişi Cizre'ye ulaşmalı" diye konuştu. 
'Günahlarınızdan günah işleyerek kurtulamazsınız'
"Bakalım düşük başkan barış yürüyüşümüze karşı ne yapacak?" diye soran Demirtaş, şunları söyledi: "İşlediğiniz günahlardan günah işleyerek kurtulmak istiyorsunuz, bu halka hesap vereceksiniz. Zulümlerle kendi sonunuzu hazırlıyorsunuz, yol bizim yürüyeceğiz."
Demirtaş'ın konuşmasının ardından kitle, barikatları aşarak Cizre'ye yürümeye devam ediyor.DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.