Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda şu ana kadar 17 şüpheli gözaltına alındı.
DEMİR DÖNEMİNDE YAŞANANLAR
Ali Demir döneminde birçok sınavda şaibe olduğu gündeme gelmişti. Demir göreve geldikten birkaç ay sonra, 27 Mart 2011’de 1 milyon 700 bin adayın girdiği 2011-YGS’de şifre olayı gündeme geldi. Demir önce reddetti, sonra “Şifre var, kopya yok” dedi. Savcılık olayı kapattı ve takipsizlik kararı verdi.
Yine 27 Mart 2011’de YGS’ye katılan 150 mahkûm adayın kitapçığında test hatalı basıldı. Diyarbakır’da YGS’ye giren 4 öğrencinin cevap anahtarı kayboldu. Bu 4 öğrenci için 7 Haziran 2011’de ‘özel YGS’ yapıldı.
24 Nisan 2011’de ALES’e giren 500 adaya eksik kitapçık verildi. 29 Mayıs 2011’de yurtdışı yükseköğretim diplomaları denkliği için seviye tespit sınavında tıp doktorluğu ikinci aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’i önceki yılın sorularıyla aynı çıktı. Sınav iptal oldu.
29 Mayıs 2011’de yurtdışı yükseköğretim diplomaları denkliği için seviye tespit sınavında tıp doktorluğu ikinci aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’i önceki yılın sorularıyla aynı çıktı. Sınav iptal oldu.
ALİ DEMİR KİMDİR?
1959’da Konya’da doğdu. 1982 yılında İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Demir, aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı ve daha sonra İngiltere’deki Loughborough Teknoloji Üniversitesi’nde doktorasını yaptı. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yapan Demir, İTÜ’de Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri arasında yer alıyor. İki çocuk babası. İngilizce ve Almanca biliyor. Büyük kızı Yeditepe Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenci. Diğeri ise bu yıl üniversite sınavlarına girdi ve ablasıyla aynı okulu kazandı. Demir’in eşi de diş hekimi. Tekstil alanında birçok projede danışmanlık yapmış ve TÜBİTAK’ta birçok proje yürütmüştür. Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın ÖSYM Başkanlığından istifa etmesinin ardından, ÖSYM Başkanlığı’na İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Demir vekaleten görevlendirildi.