Yüksekova Güncel

Erdoğan: Bu süreci dokunulmazlık zırhı altında bugüne getirmiştir

Güncel

Çin’de temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin’i Türkiye ile dış ticaret açığının artması nedeniyle eleştirdi.

 Çin’de temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping’le birlikte Türk-Çin İş Forumu’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, “Çin ile 2000 yılında 1,24 milyar dolar olan dış ticaret açığının bugün 22 milyar dolara çıkmış olmasını” eleştirdi.

Hürriyet’in haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

“Çin şu an uzak Asya’daki en büyük, dünyada ise üçüncü büyük ticari ortağımızdır.

Çin ile 2000 yılında 1,24 milyar dolar olan dış ticaret açığı bugün 22 milyar dolara çıkmış durumda. Bu rakamın dengeli bir hale kavuşması için beraberce çaba göstermemiz gerekiyor. Bu konuda Çin’in yapacağı yatırımlar büyük önem taşıyor.

Bir Türk-Çin Üniversitesi kurulmasını da ciddi anlamda önemsiyoruz. Bir diğer önemli adım da döviz kuru baskısından kurtulmak için milli paralarımızla alışverişi yapma sürecidir. Bunu da aramızda etraflıca görüştük.

Ülkemizi ziyaret eden Çinli turist sayısı her geçen yıl artıyor. Ancak yurt dışına çıkan Çinli turist sayısının 100 milyonu aştığı dikkate bakındığında ülkemize düşen payın az olduğunu görüyoruz.”

Demirtaş’la ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş’ın Suruç açıklamalarıyla ilgili ise şöyle konuştu:

“Bu, terbiyesizce bir ifadedir. Cumhurbaşkanlığı makamının bu tür densizliklere, alçaklıklara düşmeyecek kadar yüksek bir makam olduğunu özellikle ifade etmek isterim.

Her şeyden önce bu ifadeleri kullanan şahıs, 6-7-8 Ekim, 50 kişinin öldüğü o katliamın baş sorumlusudur. Şu anda dokunulmazlık zırhı altında bugüne kadar bu süreci ne yazık ki getirmiştir, lekelemiştir, gölgelemiştir. Şu anda da hala, Avrupa’nın ve ABD’nin bir terör örgütü olarak ifade ettiği PKK’ya yönelik böyle bir yaklaşımı ortaya koyamamaktadır.

Abisi dağda yetişmiş biridir halen de dağda. Kendisi de fırsatı bulunca oraya koşar.

Bunların ağzından çıkan her kelamı kulaklarının duyması lazım. Her şeyden önce bu güne kadar ülkenin huzuru, refahı için çalışan bir Cumhurbaşkanına, kalkıp da bu tür yakıştırmaların içerisine girmek, olsa olsa sadece kendi üzerindeki o karanlık bulutları dağıtmaya yönelik adımlardır. Haddini bilsin.”

Demirtaş ne demişti?

Demirtaş konuşmaları ise şöyleydi:

“Evladı askerde olan, polis anneleri… Bunların hepsi bizim de evlatlarımız. Anneler babalar bilmelidir bu evlatları vatan savunması için ölüme göndermiyorlar, saray savunması için gönderiyorlar.

Cenazeler maalesef geliyor, dağdan, kasabadan geliyor, camiden, cemevinden kalkıyor. Oyun öylesine kurulmuş ki, PKK’liler ölecek, askerler ölecek ve bütün bunların sorumlusu HDP’de olacak. Tüm bunlar kurdukları kirli örgütün, gladyonun yaptığı şey. Bu devleti de kullanıyor, kendi özel örgütü var, bütçesi, parası var. Örtülü örgütü de var.

İstihbarat doğrudan kendisine akıyor, özel bilgiler ona akıyor, ona bağlı özel yargı, medya, kirli savaş, sosyal medya trolleri var. Bunların hepsini devreye sokuyor. Gençliğe, sendikalara baskınlar, HDP’ye komplo. Bunun startı Suruç’ta verildi. Suruç katliamını yapan özel gladyo örgütüdür. IŞİD’in içerisine önceden sokulmuş ya da hizmet eden bir zavallı, Türkiye’nin 31 gencini katletti.”

‘Erdoğan darbesi’

“13 yıldır millet diyenler, bugün darbe hükümeti kurmaya çalışıyor.

7 Haziran’dan sonra Recep Tayyip Erdoğan darbesi yapılmıştır, şu an sivil cunta rejimi vardır.

Hep birlikte “Sana Savaş Yaptırmayacağız” dersek biter. Oy kaybettirdiğini görürse vazgeçer. Yaşamları oydur.

Biz ne dağdakinin ne de polisin, askerin öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Bedel ödemek için halkımızdan güç aldık.

Türkiye’nin barış mücadelesi, özgür yarınları kazanacak. Yeter ki nasıl bir duyu ile HDP etrafında birleştiğimizi unutmayalım. Dik duracağız. Türkiye’yi AKP cuntasından, Saray cuntasından kurtaracağız. Onları durduracağız.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.