Yüksekova Güncel

Dün saldırı bugün baskın

Güncel

Diyarbakır'da dün silahlı kontra grupların hedefi olan Eşit Özgür Yurttaş derneklerine polis şafak vakti baskın düzenledi. Birçok mahallede bulunan dernek binalarına eşzamanlı yapılan baskınlarda, derneklerin kapıları kırıldı, yönetici, üye ve delege listelerine el konuldu. Baskın esnasında kar maskeli polislerin kendi aralarında Arapça konuştukları bildirildi.

Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde bulunan Eşit Özgür Yurttaş derneklerine silahlı kontra gruplarının saldırısından sonra bugün de sabahın erken saatlerinde polis tarafından eşzamanlı baskınlar düzenlendi. Sur ilçesine bağlı İskender Paşa, Fatih Paşa, Hasırlı, Bağlar ilçesine bağlı Körhat, Mevlana Halit ve Şêx Şamil ile Kayapınar'a ilçesine bağlı Gaziler Mahallesi'ndeki derneklere özel harekat timleri tarafından baskın yapıldı. Çok sayıda zırhlı polis aracı ve kar maskeli polisler eşliğinde yapılan eş zamanlı baskınlarda, dernek kapıları kırılarak içeri girildi. 

Molotof atıp yaktılar 

Dernek binalarını tamamen dağıtıldığı baskınların hangi gerekçe ile yapıldığı öğrenilmezken, gözaltına alınan da olmadı. Ayrıca baskın esnasında polisin derneklerin yönetici, üye ve delegelerin adının bulunduğu listelere el koyduğu bildirildi. Şêx Şamil Mahallesi Derneği'ne yapılan baskında ise dernek kapıları kırılarak içine molotof atılarak yakıldığı öğrenildi. 

Kar maskelilerin Arapça konuştuğu iddiası

Öte yandan Sur ilçesinde gece saatlerinde devriye gezen ve derneklere baskın yapan polislerin, Fesih Çınar adlı yurttaşı vuran silahlı kontra gruplara müdahalede bulunmaması ve ilçede kimsenin gözaltına alınmaması dikkat çekti. Ayrıca baskının yapıldığı saatlerde ilçede silah seslerinin de yükseldiği belirtildi. İskender Paşa Mahallesi Eşit Özür Yurttaş Derneği'ne baskın yapıldığı sırada baskını yapan kar maskeli polislerin kendi aralarında Arapça konuştukları da iddia edildi.DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.