Sofraların vazgeçilmezi olan balık, her mevsimde olduğu gibi kışın da en çok tüketilen ürünler arasında yer alıyor. Balığı sofralarından eksik etmeyen Diyarbakırlılar da en fazla hamsi, levrek ve istavrit tüketiyor. Diyarbakır'ın Ofis semtinde 15 yıldır balıkçılık yapan Mesut Menekşe, Ege ve Karadeniz'den gelen balık satışının genelde iyi olduğunu, Diyarbakırlıların balığı sevdiğini ve çok tükettiğini söyledi. 20 yıldır Balıkçılarbaşı Semti’nde balıkçılık yapan Ramazan Çelik ise, balığın her mevsimde tüketildiğini kaydederek, Diyarbakır halkının balığı çok sevdiğini söyledi. Çelik, sağlığa pek çok faydası olan balığın haftada en az bir defa yenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Diyarbakırlı balıkçı Adem Gök de, her sabah kendi imkanlarıyla Diyarbakır'a balık getirdiklerini ifade ederek, sattığı balıkların Dicle ve Fırat Nehri ile Keban Barajı ve Karadeniz'den geldiğini aktardı. Gök, kendisine gelen balıkların çoğunlukla karagöz, turna, aynalı, alabalık, sardalye ve palamut olduğunu dile getirdi. DİHA
Diyarbakırlılar balığı çok seviyor
Diyarbakırlılar balığı çok seviyor
Yüksekova Güncel Yüksekova Güncel
Güncel
Diyarbakır'da sofraların vazgeçilmezi olan balıklardan en çok hamsi, levrek ve istavrit tüketiliyor.