Yüksekova Güncel

Dink soruşturmasında polis şefleri hakkında ‘kasten öldürme’den müebbet talebi

Güncel

Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak kamu görevlilerinin ihmali olduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianamede, dönemin polis şefleri Ramazan Akyürek ile Ali Fuat Yılmazer hakkında kasten öldürme suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

 Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak kamu görevlilerine ilişkin hazırlanan iddianamede, şüpheliler hakkında istenen cezaların detayı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; iddianamede dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi eski başkanı Ramazan Akyürek ile İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında kasten öldürme suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un ise “görevi kötüye kullanma” suçlamasından 6 yıla kadar hapisleri istendi. Savcı Kökçü, Başsavcılığa sunduğu iddianamede, sorgularından sonra serbest bırakılan 9 şüpheli hakkında yeniden yakalama emri çıkarılmasını talep etti.

Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, “Dink cinayetine ilişkin iddianamenin yalnızca ‘Cemaat’ denilen yapı ile ismi zikredilen kişiler hakkında düzenlenmesi durumunda soruşturma ve dava iç çatışmanın aracı haline getirilmiş olacaktı. İddianamenin elbette ki Güler, Altay, Dinç, Cerrah ve Uzun’u içerecek şekilde düzenlenmesi gerekmekteyidi. Aksi halde eksik ve meşruluğu da tartışmalı olacaktı,” diye konuştu.İmc

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.