Yüksekova Güncel

DBP'den tüm yapılarına eylem genelgesi

Güncel

DBP Genel Merkezi tüm birimlerine gönderdiği genelge ile, tüm örgütlü yapısına askeri operasyonlara ve siyasi soykırım operasyonlarına karşı vakit kaybetmeden eyleme geçme çağrısı yaptı.

 Devreye konulan topyekün savaş konseptine karşı DBP Genel Merkezi tüm birimlerine son dönemde yaşanan gelişmeler kapsamında bir genelge yolladı. Geliştirilen saldırılara karşı sessiz kalınmayacağı vurgulanan genelgede, tüm il ve ilçe örgütlerine ise zaman kaybetmeden eyleme geçme çağrısı yapıldı. 
Bir süredir değişik ortamlara saldırıların gerçekleştiğinin belirtilen genelgede, seçim öncesinde de gerçekleştirilen bombalama ve gözaltılarla, HDP'nin baraj altında kalmasına ve PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan seçim sürecinin bitirilmeye çalışıldığını ancak seçimlerde AKP'nin bu oyununun boşa çıkarıldığı hatırlatıldı. 

Seçim sonrası kazanılan başarıyı hazmedemeyen hükümetin seçim öncesi politikalarını üst aşamaya taşıdığının vurgulandığı genelgede, DAİŞ adı altında gerçekleştirilen saldırıların planlayıcısının da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve güdümündeki AKP olduğu ifade edildi. 

'Hiç zaman kaybetmeden eylem ve etkinlikler geliştirilmeli'

Hükümetin kendi iktidarını korumak için toplumu kaosa sürükleyecek ve milyonların canını, güvenliğini riske atacak kadar gözü kara ve pervazsız yaklaştığına dikkat çekilen genelgede "İki gündür başlatılan operasyonlar ülkenin gidişatı açısından tehlikeli bir durumu açığa çıkarmaktadır. 2009'da denenen siyasi soykırım operasyonları sonuç almamasına rağmen yine devreye konulmakta ve gerilla alanlarına dönük yapılan sınır ötesi operasyonlarla yıllardır denenen ve her seferinde başarısız olunan taktikler devam etmektedir. Bu operasyonlara hiç bir zaman sessiz kalmadık ve kalmayacağız da. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımız, yönetici ve üyelerimiz, kadın ve gençlik yapımız bu saldırıları hiç zaman kaybetmeden protesto etmeli ve çeşitli eylem ve etkinliklerle tavırlarını ortaya koymalıdır. Bu ve benzeri durumlarda demokratik eylem ve etkinliklerini yürüyüşlerle, basın açıklamasıyla ortaya koyabilmeli ve bu durumlar kesinlikle protesto edilmelidir" denildi. 

Tüm ilçe ve il örgütlerinin gözaltı listesi çıkarmasının istendiği genelgede, "Çalışmalarınızda başarılar diliyor ve bu süreci örgütlü bir biçimde hareket etmemiz durumunda özgür bir yarını getireceğimiz inancıyla dönemin ruhu ve hızlılığının verdiği enerjiyle başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi. DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.