Yüksekova Güncel

DAİŞ'e giden lojistik Akçakale'de kaldı

Güncel

Girê Spî DAİŞ egemenliğindeyken sonuna kadar açık olan Akçakale Sınır Kapısı'nda çetelere gönderilmek üzere getirilen, ancak kentin özgürleşmesinin ardından elde kalan lojistik destekler ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün objektiflere yansıyan kimyasal variller yerinde dururken, bu kez de özel üretim çelik borular görüntülendi.

Özgürleşen Girê Spî'den kaçan DAİŞ çetelerinin Akçakale'deki bir evi karargah olarak kullandığı iddiaları ve sınır kapısının hemen dibinde üzeri branda ile örtülmüş mavi variller içerisindeki kimyasal maddelerin ne olduğu ve neden orada bekletildiği cevap bulmazken, bu kez de Girê Spî'de herhangi bir altyapı ve inşaat çalışması olmamasına rağmen özel olarak üretilen borular objektiflere yansıdı. Akçakaleliler, inşaat çalışması olmayan Girê Spî'ye bu boruların bombalı saldırılarda kullanılmak amacıyla gönderildiğini ileri sürdü.

Borular özel üretim

Sınır kapısına yakın bir alanda römorkların üzerinde üstü kapatılmış bir şekilde bekletilen borularda pas izinin bulunmaması ve parlak olmaları boruların çelik olduğunu gösteriyor. Özel üretim olan ve üzerinde herhangi bir menşei ifadenin yer almadığı borular, yaklaşık 2 metre uzunluğunda, 10 ile 20 santimetre çaplarında ve 2-3 santimetre kalınlığında olarak özel üretilmiş.

Borular sokakta kaldı

Söz konusu boruların Girê Spî'nin DAİŞ'in işgalinde olduğu dönemde getirildiğini belirten ilçe sakinleri, iki kamyon römorkunun sınır kapısından Girê Spî'ye gönderildiğini, iki römorkun ise DAİŞ'in kentten sökülüp atılmasının ardından sınırın bu tarafında kaldığını söyledi. Variller içindeki kimyasal malzemeler konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, boruların DAİŞ'e bomba yapımında kullanılmak için gönderildiğini iddia eden ilçe sakinleri, borular hakkında açıklama bekliyor. 

DAİŞ'in karargahına sessizlik çöktü

Öte yandan geçtiğimiz gün DİHA'da "DAİŞ'in karargâhı" olduğu belirtilen eve ilişkin şu ana kadar Urfa Valiliği ve Akçakale Kaymakamlığı tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Sınır hattındaki evin DAİŞ üyeleri tarafından üs olarak kullanıldığı, içerisinde silahlı kişilerin bulunduğu, Suriye plakalı iki lüks aracın evin önünde ayrıldığı görüntülenmişti. Onlarca uzun sakallı, bıyıksız şahsın fotoğraflandığı evdeki hareketlilik yerini sessizliğe bırakırken, evin önündeki plakasız araçlar ve akaryakıt tankeri halen olduğu yerde bekliyor.DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.