Yüksekova Güncel

Cudi'de bombalara karşı zılgıtlar yükseliyor

Güncel

Askeri operasyonları durdurmak üzere Cudi Dağı'nda bulunan canlı kalkanlar, top ve obüs atışlarına ile keşif ve savaş uçakları hareketliliğine yaktıkları ateşi daha da gürleştirerek, zılgıt ve sloganlarla tepki gösteriyor.

Şırnak'ın Cudi Dağı'na yönelik başlatılan askeri operasyonların önüne geçmek için önceki gün başlatılan ve aralarında HDP milletvekilleri Leyla Birlik, Aycan İrmez, Ferhat Encü, Mehmet Ali Aslan ve Enise Güneyli, bölge belediye eşbaşkanları, DBP ve HDP yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaşın katılımıyla başlatılan canlı kalkan eylemi devam ediyor. Cudi Dağı'nda bulunan "Şehit Cuma ve Şehit Binevş Şehitliği"nde bekleyişlerini sürdüren canlı kalkanlar, operasyonlar durduruluncaya kadar eylemlerini sürdürme kararlığında olduklarını belirterek, ilk olarak iş bölümüne giderek komünlerini oluşturdu. 
Bir grup canlı kalkan obüs saldırısında "şehitlik"te oluşan tahribatları onarmaya koyulurken, bir grup da çevre sulama ve yemek yapmak için görev aldı. Dün akşam yemeğini seçilmişler yaparken, renkli görüntüler ortaya çıktı. Yakılan ateş etrafında halaylar çekip, sloganlar atarak geceyi geçiren canlı kalkanlar, zaman zaman yapılan top ve obüs atışlarına rağmen ateşi daha da gürleştirerek, zılgıtlar ve sloganlarla karşılık verdi.
Bölgede keşif ve savaş uçakları hareketliliği de dikkat çekti.DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.