Yüksekova Güncel

Başkan Özdemir TOBB Toplantısında Yüksekova’nın sorunlarını dile getirdi

Güncel

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin istişare toplantısına katıldı.

CAHİT YİĞİT - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nunda katıldığı toplantıda Yüksekova’nın çeşitli sorunlarını dile getirdi. 

İstişare toplantısında söz alan Başkan Özdemir, bölgenin genel sorunları hakkında ve özellikle Yüksekova ve Şemdinli’de yatırım programına alınan Hükümet Konaklarının bir an önce yapılması talebini dile getirdi.

Başkan Özdemir İçişleri Başkanı Ali Yerlikaya’ya 30 yıldır devam eden Yüksekova-Şemdinli ve Yüksekova-Van arasındaki kontrol noktalarını dile getirdiğini belirterek, bunların artık güncellenmesini talep etti. İçişleri Bakanı Alli Yerlikaya’nın duruma çok olumlu yaklaştığını belirten Özdemir, Ayrıca Derecik’teki Sınır Kapısının araç giriş-çıkışlarına açılması da gündeme getirdiğini  belirtti.

Yüksekova’da yapılması planlanan 10-11 Ağustos Cilo Sat Gölleri festivaline Bakan Yerlikaya’yı davet eden Özdemir, İçişleri bakanının davetine sıcak baktığını belirterek, bir gecede bölgede kalacağı sözünü verdiğini söyledi. Ayrıca İçişleri Bakanı Yerlikaya, Hakkari’yi turizme kazandırmak için çalışamaların olduğunu ve bu çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Son olarak Doğalgaz ile ilgili gelişmeleri konuştuğunu belirten Özdemir, Yerlikaya’nın doğalgazın olası bi durumda B planını devreye sokacaklarını belirtti.

İstişare toplantısının çok olumlu geçtiğini belirten Başkan Özdemir, güzel ilçemiz Yüksekova için elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.