Yüksekova Güncel

Askerler belediye personelini taradı!

Güncel

Çaldıran'a bağlı Gülizar köyündeki su arızasını gidermek için bölgeye giden Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) personelinin aracına askerlerce ateş açıldı. Belediye personeli askerin kurşunlarından şans eseri kurtulurken, araçları delik deşik oldu.

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Gülizar köyünde meydana gelen su arızasını gidermek için bölgeye giden Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) çalışanı 3 personeli taşıyan araç, askerler tarafından tarandı. Çaldıran ve Doğubayazıt yol ayrımında bulunan su arızasını gidermek için öğle saatlerine doğru bir kepçe ve pikapla bölgeye giden işçiler, arızanın bulunduğu yerde araçlarını park etti. Arıza tespiti yapmaya çalışan işçiler, aracın yanından henüz ayrılmışken yakınlarındaki Gülizar Karakolu'ndan uzun namlulu silahlarla ateş açılmaya başlandı. İşçiler Gülizar köyüne kaçarak kurtulurken, aracın ön kapısına ve camlarına 8 kurşun isabet etti. İşçiler saldırının ardından pikaplarını alıp buradan uzaklaşırken, kepçenin alınmasına askerler izin vermedi. 

VASKİ personellerinden Serhat Koç, askerler tarafından hedef alındıklarını belirterek, "Kaçmasaydık kesinlikle orada sağ kurtulmazdık. Rastgele bize ateş ettiler" dedi.DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.