Yüksekova Güncel

Antalya'da Kürt işçiler işten atıldı

Güncel

Antalya'da dün akşam Kürtlere karşı düzenlenen etnik temizlik provası kapsamında Kürt işçilerin işine son verilmeye başlandı. İşçiler, kendilerinin güvenlik eşliğinde otelden çıkarılarak rencide edildiklerini belirterek, neden işten çıkarıldıkları konusunda herhangi bir gerekçe sunulmadığını söyledi.

AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savaş konseptini devreye koymasına paralel olarak özellikle batı metropollerinde Kürtlere karşı başlatılan etnik temizlik provası her alanda devam ediyor. Bir çok yerde Kürtlere yönelik linç kampanyaları örgütlenirken, bu linç kampanyalarından Kürdistan'dan batıya çalışmak için gelen mevsimlik Kürt işçilerde nasibini alıyor. Dün akşam Kürtlere ait çok sayıda iş yerinin ateşe verildiği ve 4 Kürt'ün linç edildiği Antalya'nın Belek ilçesinde Crystal Tat Beach Golf Resort isimli otelde çalışan 3 Kürt işçi, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Otelin Spa Departmanı'nı bir taşeron firmanın alması sonucu işe giren işçiler, bu sabah saatlerinde güvenlik görevlileri eşliğinde otelden adeta atıldı. Neye uğradıklarını anlamayan işçiler, yaşadıklarını DİHA'ya anlattı.
İşçilerden Mehmet Altay, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını belirterek, taşeron olarak çalıştıkları departmanda bulunan üç Kürt'ün de işten çıkarıldığını ifade etti. Neden işten çıkarıldıklarını sorduklarında ise "Şu an cevap veremeyiz" şeklinde cevap aldıklarını söyleyen Altay, şu an için ücretlerini alamadıklarını da belirtti. Son olarak bu durumun insanlar arasındaki ayrımcılığın son noktası olduğunu belirten Altay, "Haksızlığa maruz kaldık. Bu bir ayrımcılıktır. İnsanları kutuplaştırıyorlar. İnsanları ekmeğinden ediyorlar. İnsanlar arasındaki ırkçılığın daha da derinleşmesine sebep oluyorlar. Artık orada çalışmak da istemiyoruz zaten. Rencide edilmiş olduk. Üçümüzün güvenlik görevlileri arasında dışarı çıkarılması gerçekten çok rencide ediciydi" dedi.
'Nasıl bir ırkçılıktır anlamıyorum'
Diğer işçi Metin Tekin ise sabah iş başı yaptıktan yarım saat sonra güvenlik müdürünün geldiğini ve kendilerine "Eşyalarınızı topluyorsunuz. Çıkmanız gerekiyor" dediğini aktararak, "Sabah 9.00'da iş başı yaptık. Saat 9.30 gibi çay içerken müdür geldi. Bize dedi ki; 'Eşyalarınızı topluyorsunuz çıkmanız gerekiyor' dedi. Güvenlik müdürü, otel müdürünün öyle istediğini söyledi. Taşeron şirket de bize 'Siz çıkın biz halledeceğiz' dedi. Biz beklerken telefon geldi bazı sorular sordular. 'Sizin Suriye ile ilişkiniz var mı' dediler. Bende olmadığını söyledim. Şikayet gelmiş bizi o yüzden çıkarmışlar. Peki arkadaşlarımızı neden çıkardılar anlamadım" dedi. Son dönemde Antalya'da Kürt yurttaşların bir çok zorluk yaşadığını belirten Tekin, "Haksızlığa maruz kaldık. Ayrımcılığa maruz kaldık. Nasıl bir ırkçılıktır anlamıyorum. Kuzenimin kafesi var burada onu bile saldırılardan açamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu. DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.