Yüksekova Güncel

Ankara-Yüksekova uçağı pistten çıktı: Ekipler uğraşlar sonucu saplandığı yerden çıkarıldı

Güncel

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Ankara Esenboğa Havalimanından saat 11.30’da havalanan uçak Selahaddin Eyyubi Havalimanına iniş yaptığı sırada kayarak pistten çıktığı iddia edildi.

Pistten çıkan ve çamura saplanan ve doluluk oranının tam olduğu uçakya bulunan yolcularda her hangi bir yaralanma olmazken Havalimanı yetkilileri yolcuların tahliyesi için çalışma başlattı.

Bölgede meydana gelen yağışlardan dolayı da iniş yapamayan uçağın Yüksekova semalarında bir tur atan Ankara uçağı ikinci iniş denemesinde sert iniş yaparak pistten çıktı.

Aralarında Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve Şemdinli Belediye Başkanı Fahri Şakar’ın da bulunan uçakta bekleyiş sürüyor.

"BAŞKAN BÜYÜKSU'DAN AÇIKLAMA"

Uçakta Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve Şemdinli Belediye başkanı Fahri Şakarın da bulunduğu 185 yolcu ve 7 mürettebat tahliye edildi. Uçaktaki yolcu ve mürettebatın sağlık durumları da iyi. 

Pisten Çıkan uçakta büyük bir korku yaşadıklarını belirten Esendere Belde Belediye başkanı Dırbaz Büyüksu, ''Bugün 11:300 uçağı ile Yüksekova'ya doğru gelirken normalde 13:00'de inmemiz gerekirken fakat uçak ilk inişte başarılı olamadı. 2. inişte yani saat 13:15'te tekrar denedi iniş başarılı bir şekilde oldu ama Sanırım zeminin kaygan olmasından dolayı uçak fren tutamadı. Pistten çıkıp çamura saplandı. Biz Yolcular Büyük bir panik yaşadık. Allaha çok şükür tehlikeyi atlattık. Herhangi bir yolcumuz yaralanmadı" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.