Yüksekova Güncel

Akdeniz Belediyesi'nden iki önemli adım

Güncel

Mersin Akdeniz Belediyesi, iki önemli adım attı. Belediye, seçim öncesinde LGBTİ örgütü ile imzaladığı protokole uygun davranarak, bir LGBTİ'liyi belediyede istihdam ederken, barışın yerelleşmesi için Barış Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi'nin startını verdi.

 HDP'li Akdeniz Belediyesi, yerel yönetim çalışması açısından iki önemli adım attı. İlk adım, LGBTİ bir bireyin, Kent Konseyi'nde belediye çalışanı olarak istihdam edilmesi oldu. Bu DBP ve HDP'li belediyelerde bir ilk.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ile Fazıl Türk, seçim öncesinde, Mersin LBGTİ örgütü ile bir protokol imzalamıştı.

Konuya ilişkin ANF'ye konuşan Mutlu, yerel yönetim politikalarının "demokratik, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü" olduğunun altını çizdi, "Bu politikamıza uygun bir adım attık" dedi.

Seçim öncesinde imzaladıkları protokole de uygun hareket ettiklerini belirten Mutlu, şöyle konuştu: "Bu ülkede LGBTİ bireyler var ve gerçekten çok ciddi sorunlarla karşı karşıyalar. Cinsel yönelim ya da cinsel tercihi her ne olursa olsun bu bizi ilgilendiren bir şey değil. LGBTİ bireylerin istihdam olma ve yaşama hakları vardır. Bu noktada biz de bu imzaladığımız protokole uygun davrandık. Yaptığımız cinsiyet kimliği ile sistemin belirli kodları üzerinden kurulan heteroseksist yaklaşımlarına karşı mücadeledir aynı zamanda."

'UMARIM TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK OLUR'

İmzaladıkları protokolün belediyenin halka sunduğu tüm olanaklardan LBGTİ'lerin de yararlanması sorumluluğunu yüklediğini söyleyen Mutlu, "Biz savunduğumuz ilkelerimiz doğrultusunda pratik bir adım attık. Umuyorum ki, bu pratiğimiz tüm belediyelere örnek olur" dedi.

Akdeniz Belediyesi'nin "demokratik, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü yerel yönetim" kapsamında attığı bir başka adım ise, Barış Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi'ni oluşturma kararı oldu.

BARIŞIN YERELLEŞMESİ İÇİN MERKEZ

Bu merkezle barışın yerelleşmesini amaçladıklarını anlatan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, şunları söyledi: "Yerel yöneticiler sadece elektrik, su, kanalizasyon ya da çöp toplama işi ile ilgilenmezler. Aynı zamanda yerelin siyasetini de üretirler ve yön verirler. O nedenle biz klasik burjuva siyasetine uygun bir çalışma yürütmüyoruz."

Barış Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi'ni akademi ile belediyenin ortak çalışması olarak planladıklarını belirten Mutlu, "Tam da Türkiye'de siyasal çözüm, barış ve müzakere tartışılırken, barışın yerelleşmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Mutlu'nun açıklamasına göre, merkez, geçmişle yüzleşmenin yanı sıra savaşın sonuçları olan göç, yoksulluk ve travmaya ilişkin saha çalışmaları ile literatür taramaları yapacak.

Söz konusu çalışma ile akademi dünyasının da halkla buluşmasının sağlanacağına dikkat çeken Mutlu, Barış Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi'ne ilişkin şunları söyledi: "Toplumsal kesimlerin, kanaat önderlerinin, kurumların sürece dair çalışmaları var. Merkezi oluşumlar da var. Ancak biz bu çalışmayı tamamlayabilirsek, barışın toplumsallaşması için önemli bir adım olacak." /Anf

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.