Yüksekova Güncel

'35 günlük bebeğin ölümüne göz yummak Firavuni'dir'

Güncel

Demokratik İslam Kongresi üyesi Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, devlet terörünün sürdüğü Cizre'de 35 günlük Muhammed bebeğin ölümüne göz yummanın "İnsani değil Firavuni" olduğunu söyleyerek, Yüksekova'nın insanlık örneği, Cizre'nin ise insanlık ayıbı olduğunu vurguladı.

 Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesi Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova'da halkın çatışma bölgesinde 16 askerin cenazesini almasının insanlık örneğini, Cizre'de cenazelerin verilmemesini ise insanlık ayıbı olduğunu söyledi. Bedirhanoğlu, "İslam inancına göre insan değerli bir varlıktır. Canlı bir insana yaklaşım neyse ölüye de öyle yaklaşmak gerek. Hz. Muhammed döneminde canlıya yaklaşım nasılsa, ölüye de öyle yaklaşılırdı" dedi. 
Dağlıca'daki olayda Gever (Yüksekova) halkının insanlık değerinin bilinci ile yaşamını yitiren askerlerin cenazelerini olay yerinden alarak getirdiğini ifade eden Bedirhanoğlu, halkın cenazelere büyük bir saygı gösterdiğini, özenle yaklaştığını ve cenazelerin üzerleri kapatıldığını söyledi. Bedirhanoğlu, "Bu büyük bir insanlık örneğidir. Kürt halkı inancına ve insanlığına göre hareket ettiğini görüyoruz" dedi. 
'Cizre örneği insanlığın yüzkarasıdır'
Cizre'de ise polis ablukası ve saldırılarından dolayı cenazelerin evlerde, camilerde ve buzdolabında tutulmasına değinen Bedirhanoğlu, "Cizre örneği öyle bir örnek ki insanlığın yüzkarasıdır. Halk cenazelerini kokmasın diye buzdolabında saklıyor. 35 günlük Muhammed Tahir Yaramış engellemeler sonucunda yaşamını yitirdi. Yine Cizre'deki polisler insanların cenazelerini dini vecibelerine göre toprağa verilmesine bile izin vermiyor. Hiçbir dinde böyle bir şeyin yeri yoktur. Bu yaklaşım insani bir yaklaşım değildir" diye konuştu. 
'Cizre'deki abluka imha amaçlıdır'
Polis ablukasında olan Cizre'ye giriş çıkışların olmadığını söyleyen Bedirhanoğlu, elektrik ve suların kesildiğini, yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için ekmek bile alınmaya izin verilmediğini dile getirdi. Bedirhanoğlu, "Bu abluka imha amaçlı yapılmış bir ablukadır. Bu tavır en kirli savaşlarda bile uygulanmayan bir yöntemdir. İsrail dahi Filistin halkına böyle saldırmadı" dedi. 
'AKP'nin DAİŞ'ten farkı yok'
Cumhurbaşkanı ve Başbakanı kastederek, "Cizre'de yapılanlara bakılırsa onların İslamlığı Hz Muhammed'in İslam'ı değildir" diyen Bedirhanoğlu, şöyle devam etti: "Gerçek İslam'da böyle bir yaklaşım yoktur. Cizre'de yapılanlar, 35 günlük bebeğin ölümüne göz yummak insani değil Firavuni'dir. İnsanlıktan utanmalılar. Bu yaşananlar insanlığa büyük bir zarar veriyor. AKP'nin yaptıkları DAİŞ'ten farklı değildir. DAİŞ'vari bir tarzdır" dedi.DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.