Yüksekova Güncel

10 köy özgürleşti, 45 çete öldürüldü

Güncel

Kobanê ve Cizîr bölgelerinde DAİŞ çeteleriyle YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 45 çete üyesi öldürüldü. 10 köyün çetelerden temizlendiği çatışmalarda 4 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi.

Kobanê ve Cizîr bölgelerinde DAİŞ çeteleriyle YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 45 çete üyesi öldürüldü. 10 köyün çetelerden temizlendiği çatışmalarda 4 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi.

Kobanê ve Cizîr kantonlarında DAIŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 29. gününde başarılıyla devam ettiğini belirtti.

OPERASYON İKİ KOLDAN SÜRÜYOR

Hamlenin ikinci aşaması kapsamında Serêkaniyê’nin güneybatısındaki operasyonların sürdüğünü kaydeden Basın Merkezi, Mebruka’nın batısında ilerleyişini sürdüren YPG güçlerinin düğer taraftan Kizwan dağının batısında yer alan hatta da operasyonlarına devam ettiğini bildirdi.

Açıklamada, “Güçlerimiz dün gece Mebrûka’nın batısında yer alan bölgede yeni operasyonlar düzenlemiştir. Bu operasyonlar sonucunda güçlerimiz El Hayis, Hewwas, El Qadriyê, Dehlîz, Zeydî ve Seferna köylerini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Operasyonda ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiştir” dedi.

YPG, operasyonda çetelerin döşediği mayına basan bir savaşçının yaralandığını, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiğini belirtti.

KIZWAN-ALYA ARASINDA 4 KÖYDE İŞGALE SON VERİLDİ

Açıklamada ayrıca Kizwan Dağı’nın kuzeyi ile Alya’nın güneybatısı arasında kalan bölgede YPG operasyonlarını sürdüren YPG güçleri ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı da ifade edildi. Son 24 saatte bu alanlarda Maptuh, Ebû Hesen, Hiseyn Acêl ve Aşşan köylerinin çetelerden temizlenerek özgürleştirildiği, Meptuh köyünde yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 22 çete üyesinin de öldürüldüğü kaydedildi.

BEDIA’DA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Bu sabah da YPG güçleri ile çete grupları arasında aynı alanda yer alan Bedîa köyünde şiddetli çatışmalar yaşandığına dikkat çeken YPG, “Yakın mesafede göğüs göğüse yaşanan ve halen devam eden çatışmalarda şu ana kadar yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 19 çete üyesi öldürülmüştür. Çetelerin açtığı ilk ateş sonucu 2 yoldaşımız şehit düşmüştür” dedi.

KOBANÊ’DE ÇETELERİN SALDIRISI PÜSKÜRTÜLDÜ

Kobanê Direnişi’nin 262. gününde devam ettiği belirten YPG Basın Merkezi şu bilgiler paylaştı: “Çete grupları dün gece Kobanê’nin güneyinde yeni bir saldırı düzenlemiştir. Qeynterê köyüne yönelik saldırının ardından şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çete saldırısını püskürten güçlerimiz 4 çete üyesini de öldürmüştür. Bu çatışmalarda kahramanca savaşan bir yoldaşımız şehit düşmüştür.

Aynı cephede çeteler Qil Haydê köyüne yönelik de havan topu saldırısı düzenlemiştir.”ANF

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.