Yüksekova Güncel

Yüksekovalı Dağcılar Dolu ve Tipiye Rağmen 4 Bin 135 Rakımlı Cilo’ya Zirve Yaptılar

Genel

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren STIGIA Turizm öncülüğünde, Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği üyeleri doğa yürüyüşü gerçekleştirirken, dağcılar dolu ve tipiye rağmen zirveyi baya zorladı.

YEKDASDER Dernek üyeleri her hafta olduğu gibi bu hafta da bölgenin saklı güzelliklerini tanıtmaya devam ediyor.

Sabah saatlerinde Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel Caddesi’nde biraraya gelen 10 kişilik grubun bu haftaki rotası 4 bin 135 metre rakımlı Cilo Dağı oldu.

Ermenistan grubunun da yer aldığı yürüyüşte "18-20 Eylül 2024 Reşko Cilo 4 bin 135 Rakımlı Zirve Faaliyeti"ni gerçekleştirerek zorlu tırmanış yaptılar.

Bölge rehberliğini yapan Beşir Tertemiz'in öncülüğünde hava koşullarının çok zor olduğu bu tırmanışta yağmur, dolu ve tipi ile mücadele eden ekip zirve yapmayı başardı.  

“TURİZMİN AYAĞINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Her hafta doğa güzelliklerini tanıttığını belirten Yekdasder Spor Kulübü Başkanı Suat Öztekin, “Yekdasder Spor Kulübü ve Stigia Turizm olarak yurt dışından Ağrı Dağı Turu için gelen Ermenistan grubu  öncülüğünü yaptığımız "18-20 Eylül 2024 Reşko Cilo (4135) Zirve Faaliyeti"ni gerçekleştirdik bu zorlu tırmanışta. Rehberimiz Beşir Tertemiz'i gönülden tebrik ederiz. Hava koşullarının çok zor olduğu bu tırmanışta yağmur, dolu ve tipi ile mücadele eden ekibimiz zirve yapmayı başardı.  Hakkârimizi dağ turizmi açısından geliştirme noktasında üzerimize düşeni yapmaktayız. Yabancı ekiplerimiz gelmeye devam edecek. Bizler de Hakkarimizin doğasını tanıtmaya devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.