Yüksekova Güncel

Yüksekova’da kış hazırlığı başladı: Vatandaşlar bidonlarla sütlerini aldı

Genel

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından desteklenen 400 bin koyundan kışlık süt ve et ürünlerinin temini için vatandaşlar mesaiye başlarken, kışlık süt ürünlerini depolamak için de 5 kiloluk bidonlar vatandaşların önceliği oldu.

Yüksekova’da her sene olduğu gibi bu sene de vatandaşların kış hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle ilçede 400 bin küçükbaş ve 25 bin büyükbaş hayvan varlığını korurken, çiftçiler zorlu mesailerine devam ediyor.

Sonbahara gelinmesiyle beraber yoğun mesai yapan çiftçiler, vatandaşların süt ve et ürünleri için hayvanlarını yakın bölgelere getirdiler.

Vatandaşlar kışlık ihtiyaçları için özellikle tercih ettikleri 5 kiloluk bidonlarla köy, mezra ve yaylalara akın ettiler.

Koyunlardan alınan sütleri vatandaşlar hemencecik bidonlara doldurarak kışlık ihtiyacı için evlerine götürüp derin donduruculara bırakıyor.

"Yüksekova'da vatandaşların ile çiftçi ilişkisini yerinde inceledik"

Çiftçilerin yoğun mesaisini yerinde ziyaret eden Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, hepsine kolaylıklar dileyerek, "herkes için bereketli sene olur inşallah" dedi.

 'Kışlık ihtiyaçlarımız gereken sütleri alıp götüreceğiz'

Bu senede kışlık sütlerimiz için yayladayız diyen Nevzat Alter isimli vatandaş, “Cilo dağın eteklerinde yer alan bölgeye geldik. Bugün Orşe Yaylaları'na çıktık. Bizler de kışlık süt ihtiyacı için geldik şu an, sütleri 5 kiloluk bidonlara doldurarak götüreceğiz. Yaz ayları boyunca çiftçiler birbirine zorlukla koyunlara baktılar ve şimdi de karşılığını alma zamanıdır. Yüksekova’da 400 bin küçükbaş ve 25 bin büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Bu süreçte vatandaşlar bunlardan yararlanacaklar. Bu sene de bereketli geçer inşallah. Artık tüm ilçe ihtiyaçları için buralarda olacak" İfadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.