Yüksekova Güncel

Yüksekova’da Bir Aile Faciadan Döndü, Bomba Gibi Patladı: 1 Yaralı

Genel

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - (ÖZEL)

Yüksekova ilçesinde yaşayan, 4 çocuk annesi Bahar Öner isimli ev hanımı yemek yaptığı sırada düdüklü tencerenin patladı. Düdüklü tencerenin patlaması sonucu Öner yaralandı, çocukları ise faciadan döndü. Yaşanan faciadan sonra mutfak kullanmaz hale gelirken, aile mağdur oldu.

Edinilen bilgilere göre olay saat 10:00 sıralarında Esenyurt Mahallesi'nde bulunan TOKİ Küme Evleri A17 Blok'unda meydana geldi.

Öner sabah saatlerinde çocukları için yemek yapacağı sırada fırın üzerine bıraktığı düdüklü tencereyi açmak istediği sırada büyük bir gürültü ile patladı.

Patlama nedeniyle parçalanan fırından fırlayan cam parçaları yüzünden Öner'in ellerinde ve yüzünde yaralar oluştu.

Bomba gibi patlayan düdüklü tencerenin sesi sonra çevredeki komşular hemen yardım için eve koştular.

Eve gelen komşular acı bir tabloyla karşılaştı. Bahar Öner'in yaralandığını ve mutfağının kullanılamaz hale geldiğini gördüler.

Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bahar Öner Yüksekova Devlet hastanesine kaldırıldı.

Yaşayan olayda Öner ailesinin mutfağı kullanmaz hale gelirken, evdeki camlar da hasar gördü.

“Resmen Bomba Gibi Patladı”

Evlerinin adeta faciadan döndüğünü söyleyen Bahar Öner’in kızı Hicran Ferda Öner, “Annem yemek yapıyordu. Sanırım düdüklü tencereyi açmaya çalışmış ve o sırada düdüklü tencere bomba gibi patladı. Patlama sonucu annem ellerinden ve yüzünden yaralandı. Gördüğünüz gibi kanlar her yerde, duvara kadar sıçramış durumda. Mutfağımız tamamen kullanılamaz hale geldi. İnanın şu an çok mağdur bir haldeyiz. Resmen bomba gibi patladı ve tüm mahalle sakinleri sesten sonra dolayı buraya geldi. Bizler de uyuyorduk ve patlama sesinden sonra korkuyla uyandık. 

Buradan yetkililere sesleniyorum bize yardım edin, çok mağduruz” dedi.

YARDIM ETMEK İÇİN AİLENİN İLETİŞİM NUMARASI: 0537 760 77 34


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.