Yüksekova Güncel

Yüksekova Esendere'de Berivanlara Akaryakıt Desteği

Genel

ESAD TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesi Belediyesi, hayvancılığı desteklemek amacıyla berivanlara(Süt sağan kadınlar) bu sene de akaryakıt desteğinde bulunuyor

Yüksekova ilçesine 47 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Esendere Beldesi'nde besicilerin yaz ayıları ile birlikte yayla hayatı başladı.

Esendere Belediyesi ise sağım için araçlarla yaylalara giden kadınlara akaryakıt desteğini 4 yıldır devam ettiriyor.

Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, bu senede beldede yaşayan berivanların yaylaya gidebilmesi için akaryakıt desteği sağladı.

Son dönemlerde akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan dolayı zorlandıklarını belirten besiciler, destekten dolayı oldukça memnun olduklarını belirtti. 

Güvenli Mahallesi’nde küçükbaş hayvanlarını yaylada sağmak için toplanan Berivanlarla bir araya gelen Esendere Belediye Başkanı Büyüksu, Sınırda hizmet var hizmette sınır yok şiarı ile çalıştıklarını belirterek, “Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu yılda berivanlara verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. Her zamanda sürdüreceğiz. Amacımız bölgedeki hayvancılığı teşvik etmek ve berivanlarımıza ekonomik anlamda katkı sağlamaktır. Son zamanlarda bölgemizde hayvancılık bitme noktasına geldi ama belediyemizin besiciye verdiği destekle hayvancılığı yeniden canlandırmayı hedefliyor.Üreten çalışan berivanlarımızla birlikte inşallah güzel şeyler yapacağız”dedi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.