Yüksekova Güncel

Yüksekova DEM Parti, Esat Canan İle İlgili Açıklamada Bulundu

Genel

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova’da geçtiğimiz günlerde Hakkari Eski Milletvekili Esat Canan'ın evine ateş açılmıştı. Yaşanan durum üzerine Dem Parti Yüksekova İlçe Başkanlığı Canan'ın evinde yaptığı toplantı sonrası yazılı açıklamada bulundu.

Konuya ilişkin DEM Parti Yüksekova İlçe örgütünden şu açıklama yapıldı, “DEM Parti öncülüğünde yaklaşık on gün önce yaşanan talihsiz ve üzücü bir olay meydana gelmişti. Bizler DEM Parti ve halkımız olarak bu olaydan dolayı çok rahatsız olduk, kabul edilmez bulduk. Bu gibi menfur olayları asla tasvip etmemiz mümkün değildir. Toplumsal dokumuza, huzurumuza, kültürel bütünlüğümüze zarar verecek her türlü olayın karşısında olacağız. Bizler DEM Parti olarak barışı yaşamın her alanında savunan, asla kavgadan ve kargaşadan yana olmayacağız ve müsaade de etmeyeceğiz. Her aşiret bizim için bir renktir, kanaat önderlerine, ruh spilerine saygı duyuyoruz, tarihsel kültürümüzün bir parçalarıdır, bir değeridir. Üst kimliğimiz ulusal kimliğimizdir. Hepimiz Kürdüz. Dar milliyetçiliğe ve aşiretçiliğe karşıyız. Temel yaklaşım ve anlayışımız demokratik ulus, ahlaki ve politik bir toplum inşa ederek bütün sorunlarımızın çözümüne katkı sağlayacaktır. Hep beraber Gever’e sahip çıkalım, sorumluluk alalım, elimizi taşın altına koyalım. Partiyle el ele, omuz omuza vererek her türlü sorunun üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bu temelde tatsızlığın, öfkenin, dargınlığın son bulmasında emek veren, katkı sunan, başta Sayın Esat Canan ve Sayın Nejdet Buldan’a yüzlerce aile büyüklerine, barışa katkılarından dolayı partimiz adına çok teşekkür ederiz” İfadelerini kullandı.

"GENÇLERİMİZİN ELİ SİLAH YERİNE KALEM TUTMALI"

Konu ile ilgili Konuşan Esat Canan,  "Biz Hakkari halkı olarak bir bütünüz. Birbirimizi sevmek ve desteklemek zorundayız. Büyütülecek bir durum söz konusu değildir. Tek derdimiz Yüksekova'mızdır. Hiçbir zaman kavga ve kargaşanın taraftarı olmadık, olmayacağız. Bu Konuda sağduyu gösteren herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimizin eli silah yerine kalem tutmalı” diyen Canan taraflara kalem hediye etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.