Yüksekova Güncel

Yüksekova Cilo Dağı'nın Eteklerinde Bal Bereketi: Kovan Kovan Bal Sağımı Başladı

Genel

CAHİT YİĞİT - YÜKSEKOVA GÜNCEL - (ÖZEL)

Yüksekova ilçesinde bulunan Cilo Dağı'nın eteklerinde, aylar öncesinde doğaya bırakılan kovanlarda farklı yöntemlerle üretilen balların sağımına başlandı. Arıcılar, bu senenin bereketli geçtiğini belirtti.

Türkiye’nin değişik illerinden yıllardır gelen aracılar bölgede en iyi kaliteli balları elde etmeye devam ederken, zorlu süreçleri de bir bir yaşıyorlar.

25 yıldır Yüksekova bölgesinde aracılıkla uğraşan Ordu'lu Özgür Zengin ve ailesi, bu sene ilçede bulunan Cilo Dağının eteklerinde yer alan Büyükçiftlik Beldesine bağlı Suüstü Köyü'nde arıcılık faaliyetlerini sürdürüyor. 

Aylar önce büyük zahmetlerle bıraktıkları 900 kovandan sezon sonuna gelmesiyle beraber bal sağımına başlarken, kullandıkları faklı yöntemlerle daha fazla bal elde ettiler.

Arıcılık yapan Zengin ve ailesinin üretimini gerçekleştirdiği yerde incelemelerde bulunan Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, büyük zahmetlerle üretim yapan arıcılara hayırlı ve bereketli bir sene dileyerek, üretimin olduğu her yerde onların yanlarında olacaklarını belirtti.

“Aylar sonra bal sağımına başladık”

Büyük zahmetlerle bal üretimini yaptıklarını belirten Özgür Zengin, “40 yıldır babadan gelen bu mesleği yapıyoruz. 25 yıldır da Yüksekova bölgesine gelmekteyiz. 15 yıldır bildim bilelim ben geliyorum. Şekersiz organik bal olarak çalışıyoruz. Mayıs ayında buraya geldik. Şu anda sağımımızı yapıyoruz. Bu sene bereketli bir sene olarak geçti diyebiliriz. Allah'a şükrediyoruz bu günler için. Bizler de yerli arıcı gibi Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'müz tarafından barınmaktayız. Burada bir aile gibi çalışıyoruz. Ben de buradan evliyim, yani buranın damadıyım. Güzel bir şekilde ekmeğinizi kazanmaktayız. Burada 900 kovanımız var ve bizler ailece bakıyoruz babam başta olmak üzere. Bundan sonra kış sezonu için de Bodrum'a gideceğiz. Bugün Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Mehmet Emin Yiğit bizleri ziyaret etti ve kendisine de teşekkür ediyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.