Yüksekova Güncel

Yeter Artık!

Genel

VEHBİ ÇORUH/YAZDI

Yazar Vehbi Çoruh 'Yeter Artık!' adlı yazısını okuyucuları için yayınladı.

ÇORUH'UN YAZISI ŞÖYLE:

Bir toplumda saygı, sevgi ve hoşgörü gibi kavramlar bitmişse eğer, bunun üzerinde düşünülmesi ve tartıșılması gerekir. Bu, önemli bir noktadır. 

Kendi içinde kibrin ve nefretin boy gösterdiği ve gelişmeyen bir toplum, daima çürümeye mahkûmdur. Her toplum gibi bizim toplumumuzun da değişim ve dönüşüme ihtiyacı olduğunu ifade etmek isterim. Bu anlamda temel sorunlarımızın başında eğitimsizlik gelmektedir.

Diğer yandan bir anlık gaflet ve delalet çok kötü sonuçlar, negatif etkiler yaratabilir. Bunu çok gördük. Sizce de sayısızca olaylara bu serhat kenti tanıklık etmedi mi?

Bunların hangi birine çözüm bulabildik. Nitekim şöyle bir gerçek var ki ateş düştüğü yeri yakar. Gerisi sadece laftır. 

Yeter artık! Hiçbir kimsenin kendi kirli emelleri ve çıkarları uğruna bu güzelim şehirde yaşayan ve huzurlu bir yaşam sürdürmek isteyen iyi niyetli insanların huzurunu ve kimyasını bozmaya hakkı yoktur. 

Bu şehrin yöneticileri, aksakallıları, kanaat önderleri, eğitimcileri, STK temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri siyasi görüşünüz ne olursa olsun hepiniz bu memleketin birer ferdisiniz. Söz konusu Yüksekovanın sorunları ve kanayan yaralarıysa, ortak bir akıl etrafında sorunlara çözüm bulmak sizleri görev ve sorumluluğudur.    

Yakın zamanda yaşadığımız menfur olaylarda tepkisini dile getirmek için vitrine çıkan kimseler, dün neredeydiniz? 

Maddi geçimlerini sağlamak için şehir dışına çalışmaya giden gençlerin cansız bedenleri memlekete geri gelmedi mi?  Hepsinin acıları aynıydı. Ancak hiçbiriniz ortada yoktu.

Dönüp Yüksekova'ya hiç baktınız mı? Hani o tanıdık yüzler, neredeler? Yüksekova da kimler kaldı? Kendi özüne, gelenek ve göreneklerinden uzaklaşan ve kendine bu kadar yabancılașmıș başka bir memleket var mı? 

Evet, değerli STK temsilcileri her şey bir kaç fotoğraf çekip paylaşmaktan ibaret değildir. Bu memleketin devasa sorunları var. Hangisine çözüm bulabildiniz. Ya da böyle bir kaygınız oldu mu hiç? Galiba hayır...

Yüksekova'da elle tutulur, gözle görülür bir hizmetiniz var mı? Hayır.

Bu güzelim memleket hiç bu kadar sahipsiz kalmamıştı. Bunu hak etmedi bu şehir, bu halk, bu coğrafya...

Dün olana bir çözüm bulamadınız, bugün yaşananlara da geç kaldınız.   

Oysaki geleceğe umutla bakması gereken çocuklarımıza güzel bir Yüksekova bırakmak hepimizin görev ve sorumluluğudur. 


Yaşanılan menfur saldırıyı esefle kınıyorum. Sebep her ne olursa olsun bir daha hiçbir annenin, hiçbir babanın, hiçbir evladın yüreği yanmasın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.