Yüksekova Güncel

Vatandaşlar: Yüksekova’ya Yakışan Bir Otogar İstiyoruz

Genel

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - (ÖZEL)

Yüksekova ilçesinde yıllar önce yapılan Otogar vatandaşların hiçbir ihtiyacını karşılamazken, vatandaşlar acilen Yüksekova’ya yeni ve büyük bir otogarın yapılmasını istediler. 

Yüksekova İpekyolu Caddesi üzerinde daha önce yapılan geçici ve az sayılı dükkâna sahip olan Otogar, her geçen gün büyüyen şehrin ihtiyaçlarına cevap vermekte eksik kalmaktadır.

İran ve Irak gibi komşu ülkelerden Yüksekova’ya gelen vatandaşların doğru düzgün bir otogarın olmamasından dolayı yakındıklarını belirttiler.

İl olmaya aday olan Yüksekova yıllardır bu sıkıntıyı yaşarken, vatandaşlar ise ilçeye acilen bir otogarın yapılması için yetkilere talepte bulundular.

Biz 130 bin nüfusa rağmen adam akıllı otogarımız yok diyen Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, “Yıllardır yapılması için direniyoruz ama bir türlü yapılmadı. İlçeniz 130 binlik nüfusa ait olmasına rağmen yol kenarlarında yolcular iniyor-biniyor. Bizde burada yetkililere sesleniyoruz artık şehre yakışan bir otogar istiyoruz” dedi.

Yüksekova bu çirkin görüntüden kurtulmalı diyen Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “Aslında hiç otogarımız olmadı. Şuan insanların indi-bindi yaşandığı yer zaten tehlike saçıyor. İnsanlar dışardan geliyor ama maalesef dinleneceği ve lavabosu olmayan bir yere geldiklerinde zaten o çirkin görüntüden olumsuzluğa düşüyorlar. Bizde burada. belediye yetkililerine sesleniyoruz artık ilçeye yakışacak bir otogar yapın” İfadelerini kullandı.

Eski otogarın görüntüsüyle Yüksekova’ya yakışmadığını belirten Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Disiplin Kurulu Üyesi Zeki Gürdal, “Evet yıllardır hep dile getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Artık bu çirkin görüntüden modern bir otogar Çin artık yetkililer devreye girsin. Bizde oda olarak takipçisi olacağız otogarın geleceği için” Şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.