Yüksekova Güncel

Van’ın meşhur lezzeti Yüksekova’nın sahur sofralarında yerini aldı

Genel

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Van kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van Çöreği, ramazan ayında Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı.

Van kültürüne ait olan ve Van kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetleri arasında olan Van çöreği, artık Yüksekova'da da yapılıyor.

Damak tadına hitap eden ve ilçede genellikle otlu peynirle tüketilen çörek, tok tutuğu için sahur sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Yıllardır meşhur çöreği Van'dan sipariş eden vatandaşlar, bundan sonra çörekleri ilçede Eski Marangozlar Sokağında bulunan Işıklar Unlu Mamuller Fırının ‘da temin ediyor.

“YÜKSEKOVA’NIN SAHUR SOFRALARINI BİZ SÜSLÜYORUZ”

İlçede 36 yıldır babadan oğula geleneğini sürdürerek fırıncılık yaptığını söyleyen işletme sahibi Mirza Işık,“Talep üzerine fırınımızda Van Çöreği yapmaya başladık. Günde 2 bin çıkartmamıza rağmen çok çabuk tükeniyor. Van Çöreğimiz tok tuttuğu için vatandaşlar sahur için tercih ediliyor. Sipariş üzerine şehir dışına da gönderiyoruz. 2 yıldır çıkardığımız Van çöreğiyle ilçenin sofralarını süslüyoruz”dedi.

“VAN ÇÖREĞİNİN LEZZETİNİ TUTMAK KOLAY DEĞİLDİR”

Van çöreğinin tarifini veren Işık, “Meşhur çörek, tereyağı, süt, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla 350 derecelik taş fırınlarda elde ediyoruz. Yapımı basit gibi görünse de lezzetini tutturmak kolay değil” İfadelerini kullandı.

"SAHUR'DA SOFRALARIMIZDA EKSİK ETMİYORUZ"

Van çöreğinin lezzeti bir başka olduğunu belirten Ferhat Baltacı, "11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayı çok güzel bir aydır. Bizde gece gece çıkıp gelip Van çöreğini almaya. Malum Mirza ustanın yaptığı Van çöreği sahurun kesinlikle vazgeçilmezi diyebiliriz” Şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.