Yüksekova Güncel

Tuzluca'nın giriş ve çıkışında 4 dilde levha

Genel

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde belediye tarafından ilçenin giriş ve çıkışına üzerinde Kürtçe, Türkçe, Ermenice ve İngilizce "Tuzluca'ya hoş geldiniz ve güle güle" levhaları asıldı.

 Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde DBP'li Tuzluca Belediyesi tarafından ilçenin giriş ve çıkışına üzerine Kürtçe, Türkçe, Ermenice ve İngilizce "Tuzluca'ya hoş geldiniz ve güle güle" levhaları asıldı. Tuzluca Belediye Eşbaşkanı Mehmet Gültekin, "Bu topraklar kadim halkların topraklarıdır. Tuzluca'da her toplum yaşamıştır. Bizde bunun için ilçemizin giriş ve çıkışlarına 4 dilde tabela astık. Ermenice yazılan tabelalara ilişkin faşistler tarafından bir karalama kampanyası başlatıldı. Buradan belirtelimki, Tuzluca Cumhuriyet öncesi bir Ermeni yerleşim alanıdır. Bugünde Ermenistan ile komşu bir ilçeyiz. Burada mezarlarımızda, yaylarımızda Ermeni isimler kullanılmaktadır. Kayıtlarda da öyledir. Ermeni halkı burada yaşamış. Bu ilçenin oluşumunda emekleri, geçmişleri ve tarihleri var. O yüzden buna saygının bir gereği olarak Ermenice dilini de kullandık" dedi.
'Ermenice yazısının altında sebep arayanlar Irkçı ve kafatasçıdır'
Levhaların üzerinde Ermenice yazısının altında sebep arayanları ırkçı ve "Kafatasçı" olarak gördüklerini ifade eden Gültekin, "Bunun dışında sebep arayanlar bu toplumun gerçekliklerini bilmeyen kafatasçı ve ırkçılardır. Yarın burada Ermenistan ile ticaret yapacağız. Turizm gidiş gelişleri olacak. Bize bu kadar yakın olan bağırsak sesimizin gittiği bir halka düşmanlık yapmayacağız. Dostluk elimizi uzatacağız. Ermeniler bizim kardeşlerimizdir. Komşularımızdır. Bunu hiçbir şey değiştirmeyecektir" dedi.DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.