Yüksekova Güncel

Türk savaş uçakları Başika'daki IŞİD hedeflerini vurdu

Genel

Genelkurmay Başkanlığı, Başika'daki askeri üsse mermi isabet etmesi sonucu bir Türk askerinin hayatını kaybetmesinin ardından, IŞİD hedeflerine hava harekatı düzenlediğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) açıklamasında, Türk askerinin IŞİD ile Peşmerge Güçleri’nin çatışmaları sırasında resmi adı Gedu Üs Bölgesi olan Musul’un Başika kampına Katyuşa mermisinin isabet etmesi sonucu bir Türk askerinin yaşamını yitirdiği, bir askerin de hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) açıklaması şöyle:

 "26 Mart 2016 tarihinde; Irak Kuzeyinde DEAŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DEAŞ Terör Örgütü'nün Peşmerge tarafına attığı KATYUŞA ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Başika/Gedu Üs Bölgesine düşmüştür. Bölgede tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü hedefleri derhal Fırtına obüsleri ve Tank toplarıyla ateş altına alınmış; tespit edilen yeni hedefler bölgede konuşlu ateş destek vasıtlarımızla ateş altına alınmaktadır.”

Koalisyona bağlı uçaklar 4 IŞİD hedefini vurdu

"Müteakiben, bölgedeki hava şartlarına bağlı olarak Koalisyon çerçevesinde yapılan koordinasyon neticesinde, bölgedeki DEAŞ Terör Örgütüne ait dört hedef Koalisyon Güçlerine bağlı savaş uçaklarıyla vurulmuştur."

Diğer 4 IŞİD hedefini Türk savaş uçakları vurdu

"Hemen ardından bölgede tespit edilen dört ilave hedef Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla yoğun bir şekilde ateş altına alınmış; hedefler tam isabetle imha edilmiştir. Hava şartlarının el verdiği ölçüde tespit edilen diğer hedeflere Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca hava harekatı düzenlenmeye devam edilmektedir."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.