Yüksekova Güncel

Silvan'da 5 yaşındaki çocuk vuruldu

Genel

Silvan'da özel harekat timleri 5 yaşındaki Abdullah Güney isimli çocuğu vurdu. Hastaneye kaldırılan Güney'in durumunun ağır olduğu belirtildi. İlçede bulunan HDP Batman Milletvekili M. Ali Aslan, devlet güçlerinin Moğol zihniyetiyle halka saldırarak imhayı amaçladığını söyledi.

Sokağa çıkma yasağının 9'ncu gününe girdiği Silvan'da özel harekat timlerinin 5 yaşındaki Abdullah Güney isimli çocuğu bomba atarla vurduğu, ağır yaralanan Güney'in hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Elektrik, su ve internet hatlarınn kesildiği ilçeye dün akşamdan beri çok sayıda paletli panzer ve binlerce asker sevk edildi.

'MOĞOL MANTIĞIYLA SALDIRIYORLAR'

Silvan'da bulunan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, ilçede katliam yapılmak istendiğini belirterek, "Moğol mantığıyla saldırıyorlar. Sivilleri katlediyorlar. Amçları teslim almakdır. Halka diz çöktürmeye çalışyorlar. BM başta olmak üzere tüm uluslar arası kuruluşlara çağrı yapıyorum. Gözlemci göndermeleri gerekiyor. Halkımza da çağrımız var. Bir an önce herkes bulunduğu alanda tepki vermelidir. Burada imha konsepti uygulanıyor" dedi.

Aslan, elektrik, su ve internet kesintisinin ilçeye uygulandığını ve insanlara teslimiyet dayatıldığına dikkat çekti. Aslan, herkesi bulunduğu yerde katliama dur demeye ve tepki göstermeye çağırdı.Diha

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.