Yüksekova Güncel

'Savaşa karşı Kadıköy'den 100.000 imza' kampanyası

Genel

Kadıköy Barış Bloku, Pazar günü gerçekleştirilecek Barış Mitingi'ne katılım çağrısı yaptığı açıklamada, "Savaşa karşı Kadıköy'den 100.000 imza" kampanyasını başlattı.

Kadıköy Barış Bloku, 9 Ocak Pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenlenecek Barış Mitingi'ne katılım çağrısı yapmak amacıyla Kadıköy İskele'de basın açıklaması düzenledi. "Savaşa karşı Kadıköy'den 100.000 imza" kampanyasının startının da verildiği açıklamaya, çok sayıda kişi katıldı. "Farkında mısın savaşı çıkaranlar ölmüyor!", "Bu ülkede bir tek barış denenmedi" ve "Savaş diye yazılır ölüm diye okunur" dövizlerinin taşındığı açıklamada, " Savaşa hayır barış hemen şimdi" sloganı atıldı.


Kadıköy Barış Bloku adına açıklama yapan HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanı Semra Doğan, 7 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık hayallerinin suya düştüğünü belirterek, "Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarını sürdürmek yolsuzlukların, hırsızlıkların ve savaş suçlarının üstünü örtmek için halklarımızı savaş girdabına sürüklemekten çekinmiyor" dedi.

AKP'nin son dönemde IŞİD'e karşı göstermelik operasyonlarla esas olarak devrimci, aydın ve demokratları hedef aldığını belirten Doğan, "AKP'nin kirli politikalarının hedefleri açıkça bellidir " dedi.

Savaşın ölüm, gencecik bedenlerin gömülmesi ve kadınlar için maruz kalınan acıların artması anlamına geldiğini ifade eden Doğan, Barış Bloku olarak, savaş çığırtkanlığına derhal son verilmesi, çatışma ortamının sona erdirilerek müzakere sürecinin başlatılması, halklara savaş, kan getiren emperyalist güçlerin bölgeyi terk etmesi, toplumsal muhalefeti bastırmak için gündeme getirilen "İç Güvenlik Yasası"nın iptal edilmesi ve sokaklarda savaş yerine barışın sesini duymak istediklerini belirtti.

Açıklamadan sonra "Savaşa karşı Kadıköy'den 100.000 imza" kampanyası için çağrıda bulunan Doğan, imza standının 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne kadar Kadıköy İskelesi'nde açık kalacağını söyledi/DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.