Yüksekova Güncel

Sarı, kırmızı ve yeşilin suç olduğu günler geri geldi

Genel

Adana'da gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Reşit ve Murat Gökçe kardeşlerin evlerinde bulunan peştemal ile sarı, kırmızı ve yeşil bileklik savcılık tarafından suç delili olarak değerlendirildi.

 Adana'nın Küçükdikili Mahallesi'nde 14 Ağustos günü haklarında ihbar olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Reşit ve Murat Gökçe kardeşlerin serbest bırakılmasına itiraz eden savcılık bir üst mahkemeye başvurdu. Mahkeme evlerinde peştemal ve sarı, kırmızı, yeşil bileklik bulunan Gökçe kardeşleri, "örgüt üyesi olmak", "örgüt propagandası yapak" ve "örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkardı. Karara tepki gösteren Avukat Vedat Özkan, siyasallaşan yargının bir ihbarla skandal kararlara imza atmaya devam ettiğini ve son olarak evlerinde bileklik ve peştemal bulunan Gökçe kardeşler hakkında yakalama kararı çıkarıldığını söyledi.

'HER KOŞULDA HUKUKU KORUMALIYIZ'
Türkiye'de hukuk güvencesinin kalmadığını ifade eden Özkan, insanların bir ihbarla gözaltına alınıp, tutuklandığını aktardı. Partilerin bayrakları ve flamaları ile Kürt halkı için önem arz eden sarı, kırmızı, yeşil renkli bezlerin suç delil sayıldığını ifade eden Özkan, puşi, kitap ve sarı, kırmızı, yeşil renkli bileklik, facebook beğeni ve paylaşımların tutuklama gerekçesi sayıldığı bir dönemden geçtiklerini kaydetti. Gökçe kardeşler hakkında çıkarılan tutuklama kararının kabul edilemez olduğunu söyleyen Özkan, verilen kararın hukuk skandalı olduğunu ifade etti. (DİHA)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.