Yüksekova Güncel

Romanya Başbakanı istifa etti

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemin konuşma, tartışma dönemi değil; sonuç alma dönemi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''1 Kasım seçimleri göstermiştir ki bu millet, Türkiye'yi istikrar ve güven ortamından uzaklaştıracak hiç bir siyasete, hiçbir girişime geçit vermemektedir'' dedi.

Konuşmasında Suriyeli mülteciler konusuna değinen Erdoğan, ''Şimdi birileri diyor ki ‘şimdi kucaklama zamanı.' Bundan daha büyük bir kucaklama olur mu? Kimse bize kucaklama noktasında akıl vermesin. Biz kucaklamayı çok iyi biliriz. Yeter ki karşımızdaki de bizi kucaklamayı bilsin'' şeklinde konuştu.

PKK'ye yönelik operasyonların devam edeceğini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Önümüzdeki dönem, konuşma, tartışma dönemi değil. Açık söylüyorum, sonuç alma dönemidir. Bu işe illa bir isim aranıyorsa, bunun adı artık 'Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci'dir'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

''Seçime katılımın yüksek olması milletimizin iradesine sahip çıkışının göstergesidir. Sonuçların ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 1 Kasım seçimleri 7 Haziran seçimlerinin tekrarı niteliğinde bir erken seçim. Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin çoğunun 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını doğru değerlendiremediğini gördük.

Huzur içinde yaşayacağım sokağıma eğer belediye bir kanal açacaksa ya içme suyu kanalı ya atık su kanalı olarak açar arkasından da kapatırlar. Oralara güvenlik güçleri giremesin diye bu tür kanallar açılıyor. Bunu belediyelerin iş makinalarıyla yaptılar. Kapatmayı hizmet alımı suretiyle iş verdiler paraları terör örgütüne aktardılar. Türkiye çatışma haberleriyle dolu bir gündeme hapsedilmeye çalışılıyor. 

''BEN MİLLETTEN TARAFIM''

Alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım demiştim. Benim tarafım bellidir. Ben milletten tarafım. Milletimin menfaati neyi gerektiyorsa onu korumak durumundayız. Biz bugüne kadar milletin tercihlerine hep saygı gösterdik aynı şekilde davranmaya devam edeceğiz.

1 Kasım seçimlerinin çok iyi okunması gerektiğine inanıyorum. 1 Kasım seçimleri göstermiştir ki bu millet, Türkiye'yi istikrar ve güven ortamından uzaklaştıracak hiç bir siyasete, hiçbir girişime geçit vermemektedir. 7 Haziran seçimlerinden sonra bu konuda siyasi partilerimiz çok iyi bir sınav vermedi, veremedi.

Milletimiz 1 Kasım'da 'ben koalisyon istemiyorum, güçlü bir tek parti iktidarıyla yoluma devam etmek istiyorum' mesajını verdi. Yine milletimiz, siyasetin meşru imkanları yerine, terör örgütü yöntemlerini benimseyenlere, bu yolun yanlış olduğunu net bir şekilde ifade etti. Azınlığın çoğunluğa tahakkümü anlamı taşıyan taşkınlıklara yönelenler milletimiz tarafından bir kez daha seçim sandığı marifetiyle ikaz edildi, uyarıldı.

''TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ ÇABALARI YİNE SONUÇSUZ KALDI''

Milletimiz teröre, terör örgütlerine, onlara sırtını dayayanlara, her türlü paralel yapıya ve bunlar karşısında gerekli dirayeti ortaya koyamayanlara mesajını açık bir şekilde ifade etmiştir. Toplum mühendisliği çabaları, milli irade karşısında yine sonuçsuz kalmıştır.

1 Kasım seçimleri göstermiştir ki, millet ülkeyi istikrardan uzaklaştıracak hiçbir yola izin vermemiştir. Benim 78 milyonla derdim yok. Ama bir şeyi unutmayalım, 78 milyon, şu makamı, kendi makamı olarak kabullenmek durumundadır. Çünkü burası cumhurun makamıdır, şahsımın makamı değildir. Tayyip Erdoğan'ı seversin, sevmezsin. Benim onda da bir derdim yok. Ama buraya hakaret edemezsin, buraya 'katil' diyemezsin.

''NE EKSİĞİNİZ VAR?

Ben Kürtüm'de Boşnağım'de ama Kürtçülük yapma mesele bu. Niye bizi bölüyorlar? Ne eksiğiniz var? Biz buralara hangi yatırımı yapmadık. Güneydoğu Doğu Anadolu'ya yaptığımız yatırım 260 katrilyon.

Sözünü özellikle millete söyleyenlerle, içerideki ve dışarıdaki farklı odaklardan destek arayanlar arasındaki ayrımı görmek isteyen herkes 1 Kasım'ın sonuçlarını çok iyi analiz etmelidir. Ülkenin ve milletin geleceği için siyaset üretenlerle, yeni Türkiye'yi savunanlarla eski Türkiye söylemleri ve refleksleriyle hareket edenler bu seçimde bir kez daha görülmüştür. 1 Kasım, Türkiye'de demokrasinin gücünü, milli iradenin hakimiyetini perçinlemesi bakımından da son derece önemlidir.

1 Kasım'ın en önemli mesajlarından biri de Türkiye'nin bir an önce yeni Anayasa meselesini çözmesi gerektiğidir. Bunu milet bekliyor. Temenni ederim ki yeni dönemde, bu yeni anayasa hazırlıklarına katkı vermekten çekinmezler, bunu beraber masaya oturmak suretiyle hallederler. Engellemenin peşinde olan partiler bu anlayışlarından vazgeçmelidir diye düşünüyorum. Milletimizin yeni anayasa talebi karşısında direnen, engelleyici bir tavır içine giren herkes bunun hesabını da 4 sene sonra yapılacak seçimde yine verirler.

''KİMSE BİZE KUCAKLAMA NOKTASINDA AKIL VERMESİN''

(Suriye) Devlet terörünün estirildiği bir ülkeden kaçtılar. Onlara biz kapılarımızı kapatamazdık, onun için kapılarımızı açtık. Şimdi birileri diyor ki ‘şimdi kucaklama zamanı’. Bundan daha büyük bir kucaklama olur mu? Kimse bize kucaklama noktasında akıl vermesin. Biz kucaklamayı çok iyi biliriz. Yeter ki karşımızdaki de bizi kucaklamayı bilsin.

Siz hiç kucaklamadınız ki? Dediniz ki biz 2 Kasım'da iç savaş çıkacağından endişe ediyoruz. Bu ülkede iç savaş beklentisi içinde olanlar varsa bunlar ihanet şebekesidir. O beklenti terör örgütlerinin beklentisidir. Bunlar güya aydın geçinen karanlıklar. Bu hayalle yaşayanlar bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti tüm kurumlarıyla dimdik ayaktadır.

Bölgemizde yaşananlar için yaradan böylesin vermesin başa diyoruz. Kendimizi onların yerine koyalım ne yapardık acaba? Bizim bu vatandan başka vatanımız olmadığına göre, bize bu vatanı dar etmeye çalışanlara, kusura bakmasınlar, biz bu vatanı dar ederiz. Bunu da böyle bilsinler. 

''SİLAHLARINI BIRAKIP, TOPRAĞA GÖMENE KADAR SÜRDÜRECEĞİZ''

Terör örgütüne karşı ülke içinde ve dışında süren operasyonlar kararlı bir şekilde devam ediyor, kesmek yok, devam edeceğiz. Terör örgütü silahlarını bırakıp, toprağa betonlayarak gömene kadar, tüm elemanları teslim olmak veya ülke dışına çıkmak suretiyle tasfiye olana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

Önümüzdeki dönem, konuşma, tartışma dönemi değil. Açık söylüyorum, sonuç alma dönemidir. Bu işe illa bir isim aranıyorsa, bunun adı artık 'Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci'dir

Diyor ki güya meydan okuyor, '2 bin Kürt insanı öldürüldü' diyor devlet tarafından. Kusura bakma, şunu bir defa öğrenmen lazım, asla bu devlet Kürt insanına kurşun sıkmaz, bu devlet teröriste kurşun sıkar. Bunu bir defa bilmek lazım. Bizim indimizde terörist başkadır, benim Kürt kardeşim başkadır."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.