Yüksekova Güncel

Renault’da anlaşma yok, işçiler direnişi sürdürecek

Genel

Renault temsilcileriyle işçi temsilcileri arasında gerçekleşen görüşmelerden bir sonuç çıkmadı ve işçiler direnmeye devam edeceklerini açıkladı.

Bursa’da ücretlerinde iyileştirme istemiyle 10 gün önce direnişe başlayan Oyak Renault işçileri ile Oyak Renault Genel Müdürü Ales Bratoz arasında yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. İsçiler görüşme sonrası yaptığı açıklamada direnişe devam edeceklerini söyledi.

İşçiler başından beri tepki gösterdikleri bağlı bulundukları Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası’nı sloganlarla protesto etti.

İşçi temsilcisi Erhan İmralı; Tofaş, Coşkunöz ve Mako’da eylem yaparak haklarını alan ve işbaşı yapan işçiler adına mutlu olduklarını söyledi. Erhan İmralı, Renault işçileri olarak kendilerinin de işbaşı yapmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“14 Mayıs’ta başlatmış olduğumuz haklı mücadeleyi sürdürüyoruz. 20 Mayıs’ta yaptığımız müzakerede Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası’nın BOSCH fabrikası için imzalanan toplu iş sözleşmesindeki parasal haklar ile diğer konularda Genel Müdür Ales Bratoz’un teklifini kabul ettik. Ancak, bu teklifi redakte etmek için üst kata çıkan yönetim 2 saat 15 dakika sonra son derece mahcup bir şekilde salona gelerek MESS’in aramızdaki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) iyileştirmesine izin vermediğini bildirdi ve toplantı sonlandı. Kendi ettikleri teklifi kendileri revize ederek bugün ‘şaka gibi’ bir teklifle karşımıza çıktılar. 20 Mayıs’ta Renault Genel Müdürü Ales Bratoz’un yaptığı teklifi hiçbir revize olmadan imzalamaya hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz.”İmc

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.