Yüksekova Güncel

Pankart ve slogan delil oldu, iki çocuk tutuklandı

Genel

Çağlayan’daki Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin eylemi sonrasında Okmeydanı’ndaki polis operasyonlarında gözaltına alınan çocuklardan ikisi tutuklandı.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde DHKP/C üyelerinin Savcı Selim Kiraz’ı rehin alındığı Berkin Elvan eyleminin ardından örgüte yönelik olduğu iddiasıyla Okmeydanı’nda Gençlik Federasyonu üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında 16 yaşındaki S.A. ve 17 yaşındaki H.S. ile 17 yaşındaki D.P. de yer aldı.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, gözaltına alınanlar arasında 16 yaşındaki S.A. ve 17 yaşındaki H.S. ile 17 yaşındaki D.P. de yer aldı.

D.P. gözaltındaki ifadesinde Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm protestosuna, Gezi Parkı eylemlerine ve Berkin Elvan anmasına katıldığını belirtti, demokratik hakkını kullandığını ifade etti.

S.A, Gençlik Federasyonu kapsamındaki kültürel faaliyetlere katıldığını ve kitap okuduğunu ifade ederken, polisin kapıları kırması üzerine slogan attığını söyledi. H.S ise bir arkadaşını ziyaret için geldiği Okmeydanı’nda S.A. ile karşılaştığını ve zaman geçirmek için gittikleri dernek binasında gözaltına alındıklarını ifadesinde dillendirdi.

İfadeleri alınan çocuklardan H.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer iki çocuk cezaevine gönderildi. Üç çocuk hakkında İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava için 22 Mayıs’a gün verildi.

Berkin Elvan yürüyüşüne dava

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi nedeniyle 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesi ardından 12 Mart 2014’te, Eskişehir’de yürüyüşe katılan 15 kişi hakkında da 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, bir kişi için de ayrıca ‘kamu kalına zarar’ suçlarından dava açıldı.İmc

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.