Yüksekova Güncel

Önce seçim sonra düğün

Genel

Nikah tarihleri genel seçimle kesişen çiftler önceliği sandığa verdiler.

 
ANTALYA'da ilaç sektöründe çalışan 25 yaşındaki Osman Olgun ile meslektaşı 22 yaşındaki Seher Kaya, seçim günü dünya evine girdi. 

Gelinlik ve damatlık içinde oy kullanmaya gelen çift, oy kullanacakları okulda alkışla karşılandı. İlk olarak Fatih İlköğretim Okulu'na giderek oy kullanacağı 2499 nolu sandığı arayan heyecanlı damat, görevlilerin 'Sandığınız bu okulda değil' uyarısı üzerine yan tarafta bulunan Fatih Ortaokulu'na geçti. 2499 nolu sandığı bulan Osman Olgun, kimliğini sandık görevlilerine teslim ederek oy pusulasını ve zarfı alarak kabine girdi. Olgun, sandık başında eşiyle birlikte el ele tutuşarak oyunu attı.

"Vatanımız için, milletimiz için, bayrağımız için, mezarlarında yatan şehitlerimiz için bu mutlu günümde oy kullanmaya geldim" diyen Olgun, "Oy kullanmak bir vatan borcudur, vatandaşlık borcudur. Herkesin oy kullanmasını tavsiye ediyorum. Belki 1 oy ülkenin geleceğini belirler" diye konuştu.

Oy kullanmanın ardından düğün fotoğrafları çektirmek için stüdyoya gideceklerini sözlerine ekleyen Olgun, "Fotoğraf çekiminin ardından gelin hanımın oyunu kullanmak için Sütçüler'de bulunan Mehmet Metin Çiviler Lisesi'ne gideceğiz. Gelin hanım da oyunu mutlaka kullanacak" diye konuştu. 

Çift, bu akşam Poyraz Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek nikah töreninin ardından balayı için Ege sahillerine gidecek.

GELİN- DAMAT SANDIK BAŞINDA

Antalya'nın Demre İlçesi'nde oto tamircisi 28 yaşındaki Ali Kocakaya ile kuaför 22 yaşındaki Vildan Kocakaya, dün akşamki düğünde evlendi. İlçenin geleneklerine göre bugün öğleden sonra kız evinden 'gelin alması' yapıldı. Yeni evli çift daha sonra oy kullanmak için gelinlik ve damatlıkla Yunus Emre İlkokulu'na gitti. Çift, 1028 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Ali Kocakaya, "Dün akşam düğünümüzü yaptık. Biraz önce de gelin almasını yaptık. Hayırlısıyla oyumuzu kullandık, vatanımıza hayırlı olsun" dedi.
NİKAHTAN ÖNCE SANDIĞA GİTTİLER

ÇEKMEKÖY'de gelin ile damat nikahtan önce oy kullanmaya gitti. Gelin arabasının arkasında “İçişleri Bakanı'nı aldım, hükümeti kurmaya gidiyorum" yazısı dikkat çekti.

Çekmeköy'de aerobik antrenörü olarak çalışan 35 yaşındaki Cüneyt Aksöz, 24 yaşındaki Kübra Kılıç ile 5 yıl önce tanıştı. 6 ay önce evlenmeye karar veren çift, nikah günü olarak da milletvekili genel seçimlerinin yapılacağı 7 Haziran'ı seçti. Cüneyt Aksöz ile Kübra Kılıç, nikahtan önce soluğu Nükte Sözen İlkokulu'nda aldı. Saat 15.35'te okulun bahçesine damat adayının kullandığı lüks araçla gelen çift, ilgi odağı oldu. Aracın arkasındaki “İçişleri Bakanı'nı aldım, hükümeti kurmaya gidiyorum" yazısı dikkat çekti.

Gelin adayı Kübra Kılıç, “6 ay önce evlenmeye karar verdik. Nikah günümüzü de bugüne almıştık. Bizim için güzel bir anı olacak. Çocuklarımıza bu olayı anlatacağız" dedi.

Cüneyt Aksöz de, “Hem oyumuzu atacağız hem de evleneceğiz. 2 hayırlı işi bir güne sığdırdık. Buradan çıkıp saat 17.00'deki nikahımıza yetişeceğiz" dedi.

Damat adayı 1262 nolu sandıkta, gelin adayı ise 1259 nolu sandıkta oyunu kullandı. 


GELİNLİK VE DAMATLIKLA OY KULLANDILAR

Çorum'da nikahları kıyılan iki ayrı çift, soluğu sandık başında alarak vatandaşlık görevlerini yerine getirdi. 

Saat 14.00’te Karşıyaka İlkokuluna giden Şadi Tatar (27) ile Ayça Kubat (25) çifti sandık başına gidip oy kullandı. Oy kullanmaya geldikleri okul önünde alkışlarla karşılanan çift, oylarını kullandıktan sonra okuldan ayrıldı.

Öte yandan Samet Özdemir ve Buket Gezer çifti de kıyılan nikah sonrası gelinlik ve damatlıklarıyla birlikte Yumurta İlkokulu’nda oy kullanmaya gitti. Oy kullanan çift, okuldan ayrıldı./DHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.