Yüksekova Güncel

Nursel Aydoğan: Sabah gazetesi sözlerimi çarpıttı

Genel

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, AKP'nin HDP'ye gerçekleştirdiği bayram ziyaretinde sarfettiği sözlerin Sabah gazetesi tarafından çarpıtılmasına tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan Sabah gazetesinde yer alan "HDP'li vekilden şok eden tehdit" başlıklı habere ilişkin basın açıklaması yayımladı. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, AKP'nin HDP ziyaretinde yapılan sohbette sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Nursel, "Öncelikle belirtmek isterim ki, özel bir sohbetin belli bir medya grubunda yer alan bir gazeteye tek yanlı olarak aktarılması, sohbetin konusundan bağımsız olarak etik değildir. Haberi yapan muhabirin, taraflardan biri olan şahsımın görüşünü sormaması ise, ülkemizde çoktan unutulan en temel medya ilkelerinden biridir" dedi.

Habere konu olan sohbette çözüm sürecine ilişkin konuşulduğunu kaydeden Nursel, "Başta üniversiteli olmak üzere gençlerin PKK’ye katılımının son 2 yıl içinde 10.000’i geçtiğini, bu durumun bizim dışımızda geliştiğini, devletin ilgili kurumlarının da bunu bildiğini, yapılması gerekenin çözüm sürecinin sonuç alacak şekilde devam ettirilmesi gerektiği ifade ettim" diye belirtti.

Nursel Aydoğan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Basına kapalı bir sohbetteki sözlerimden bile şahsımı hedef göstermek ve partimizi karalamaya çalışmak, söylemlerimizi çarpıtmak, seçim başarımız nedeniyle tek başına iktidar olamamalarının acısını bizden çıkarmaya çalıştıklarının göstergesidir. AKP’liler artık HDP’yi her koşulda vurmaya çalışmaktan vazgeçmelidir. Seçim sonuçları, bunun enerji israfı olduğunu göstermiştir. Bu gerçeği kendilerinin de görmesi gerekir."/JINHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.